Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Alimentele antiangiogenice combat cancerul

Alimente antiangeoniceDr. William Li, un recunoscut cercetator licențiat la Harvard, care este si președintele Fundației privind angiogeneza afirma faptul ca prevenirea prin dietă a cancerului este probabil singura soluţie practică. "Mulţi oameni din întreaga lume nu îşi pot permite tratamentele scumpe ale cancerului în fază terminală, dar cu siguranta, toată lumea ar putea beneficia de o dietă locală, sustenabilă, bazată pe culturi antiangiogenice. Ceea ce mâncăm este de fapt "chimioterapia" noastră de trei ori pe zi."

Domeniul angiogenezei, care este centrat pe înțelegerea modului în care organismul uman produce vase de sânge, dezvăluie secretele multor boli și relevă noi modalități de a le combate. Producerea în exces a vaselor de sânge în organism poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv cancer și pierderea vederii.

Terapia angiogenică are ca scop interceptarea și stoparea creșterii vaselor de sânge pentru a menține starea de sănătate. Prin tratament se poate obține o recuperare parțială a vederii chiar și în cazuri în care problemele de vedere sunt avansate, așadar este o șansă pentru pacienți care altădată erau fără speranță.

In acest video dr. William Li ne arata ce alimente am putea adăuga dietei noastre, astfel incat antiangiogenic natural sa ne creştem sistemul defensiv al organismului si să combatem vasele de sânge care hrănesc cancerul si obezitatea. Cu alte cuvinte, William Li ne invata ce să mâncăm pentru a înfometa cancerul.

Raspunsul stiintific al Dr. William Li este: sa consumam produse alimentare care inhiba angiogeneza, adica formarea de vase noi de sange care hranesc tumorile canceroase, dar si tesutul adipos in cazul persoanelor obeze.
Pentru cei ce nu pot sa urmareasca filmul de mai sus, voi face un scurt rezumat.Corpul nostru are capacitatea de a regula procesul de angiogeneza, adica de vase de sange de care are nevoie la un moment dat. Dar in cazul unor boli, acest proces natural devine defect, corpul nostru fiind incapabil sa isi retraga vasele de sange aflate in exces, sau sa creeze vase noi de sange, pana la nivelul de normalitate.Bolile care rezulta din insuficienta angiogenezei (prea putine vase de sange) sunt:
  • rani cronice care nu se vindeca
  • boli de inima
  • atacri cerebrale
  • neuropatie
Angioneza excesiva (prea multe vase de sange) avantajeaza urmatoarele boli:
  • cancer
  • orbire
  • artrita
  • endometrioza
  • scleroza multipla
Se pare ca peste 70 de boli majore, care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume si care superficial apar ca fiind complet diferite unele de altele, impart aceeasi caracteristica: angiogeneza. Prin urmare controland angiogeneza, se poate controla si boala respectiva. Un factor important, daca nu chiar esential, in controlul angiogenezei si al multor boli corelate cu aceasta, in special cancerul, este dieta.
In ceea ce priveste cancerul, in faza inciepienta, celulele canceroase nu pot sa creasca si sa formeze tumori fara o cantitate suficienta de vase capilare care sa le hraneasca cu oxigen si sange bogat in nutrienti. Majoritatea oamenilor poarta in corpul lor tumori canceroase microscopice, dar nu toate lumea va avea cancer. Acest lucru se intampla datorita capacitatii organismului nostru de a echilibra in continuu procesul de angiogeneza, prin impiedicarea vaselor de sange capilare de a hrani aceste celule canceroase. Problemele apar doar atunci cand celulele canceroase reusesc sa se aprovizioneze cu destul sange pentru a forma tumori maligne.
Alimente anti-angiogenice vs. medicamente
Exista la ora actuala tratamente impotriva cancerului care se bazeaza pe medicamente anti-angiogenice. Dar cheia este prevenirea formarii bolii, nu tratarea acesteia abia cand a fost depistata si cand, de multe ori, poate fi prea tarziu.
Obezitatea, precum cancerul, este de asemenea, dependenta de angiogeneza. Celulele adipoase cresc cand vasele de sange care le alimenteaza cresc. Prin urmare, o dieta anticancer este in acelasi timp si o dieta care previne obezitatatea.In natura sa gasesc o multitudine de alimente care previn angiogeneza in mod natural. Consumand aceste produse anti-angiogenice, ne crestem automat capacitatea organismului de a se apara si de a impiedica vasele de sange in a aproviziona celulele canceroase si a tumorile microscopice care exista in corpul nostru tot timpul. Se stie ca cel putin 30-35% din cazurile de cancer sunt datorate unei alimentatii nesanatoase. Acest rezultat poate avea un impact esential in impiedicarea aparitiei cancerului in intreaga lume, in special in tarile subdezvoltate.Aceste alimente anticancerigene fac parte din familia legumelor, fructelor si a condimentelor, iar printre multe altele, se numara:
  • ceaiul verde
  • strugurii rosii, vinul rosii
  • nucsoara
  • capsunele, murele, afinele, zmeura, etc
  • citricele
  • merele, ananasul, ciresele
  • varza, anghinarele
  • rosiile
  • ginseng
  • turmericul
  • patrunjelul
  • lavanda
  • usturoiul
  • uleiul de masline, uleiul din seminte de struguri
  • ciocolata neagra
  • dovleacul
Diverse surse alimentare contin diferite substante anti-angiogenice, dar combinand mai multe alimente, rezultatul este unul mult mai potent din punct de vedere nutritiv. Cheia este o alimentatie bazata pe alimente proaspete, neprocesate, organice, colorate si apetisante, si nu obsesia numararii caloriilor si a diferitilor nutritienti. In unele cazuri alimentele sunt mai puternice decat multe medicamente anti-angiogenice (cum ar fi patrunjelul, usturoiul sau strugurii rosii).Prin urmare, concluzia este ca incet, incet, stiinta confirma tot ceea ce se banuia despre modalitatea de prevenire a multor boli moderne: o dieta sanatoasa.
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Sursa articol si video: Ted.com; VeganDietExperiment

Ads Article

Print Friendly, PDF & Email




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.