Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Untul de Shea

Untul de Shea este extras din nucile arborelui de Shea (Butyrospermum parkii), care creste in savana din Vestul Africii. Continutul sau bogat in acizi grasi esentiali, acidul stearic si oleic si antioxidanti naturali ii atribuie capacitati extraordinare de hidratare, dar si de regenerare celulara. Ofera beneficii pentru orice tip de ten, corp si par.

Untul de shea

Beneficii:

Untul de Shea nerafinat este  cel mai bun produs pentru ingrijirea pielii pe perioada iernii sau dupa expunerea la soare. Furnizeaza hidratarea suplimentara, vitaminele, nutrientii si protectia de care pielea are nevoie in timpul sezonului rece sau pe perioada verii (are FPS natural 5-6).

Daca aveti riduri, linii fine sau pe cele numite “laba gastei”, ori pielea dumneavoastra este foarte uscata, deteriorata sau devitalizata, untul de Shea nerafinat va face sa dispara toate aceste probleme si va reda pielii dumnevoastra frumusetea si vitalitatea.

Recomandat pentru pielea dura, crapata, maini si piele expuse la agresiuni chimice.

Este folosit pentru tratarea  arsurilor solare, leziuni superficiale, petelor rosii, decolorari ale pielii, cicatrice si riduri, eczeme, psoriazis, dermatite sau iritatii de scutec la bebelusi, pentru atenuarea vizibila a vergeturilor din timpul sarcinii, iritatii epilat si barbierit . De asemenea, untul de shea nerafinat da rezultate bune in calmarea durerilor in cazul umflaturilor si artritei, relaxarea muschilor anchilozati sau tensionati, drenaj limfatic.

Va protejeaza pielea impotriva efectelor nocive ale razelor ultra-violete, ale intemperiilor climaterice, deshidratarii, si de efectele negative ale poluarii.

Trateaza pielea uscata a scalpului, matreata, hidrateaza si regenereaza parul uscat, casat, vopsit.

De asemenea este un balsam de buze perfect, care va va proteja buzele de frig si de clima uscata, mentinandu-le frumusetea.

Mod de utilizare:

Pentru o aplicare usoara se incalzeste in palme o cantitate mica sau la bain-marie fara a depasi 40 C.

Se poate folosi ca atare, sau in combinatie cu uleiurile sau unturile vegetale preferate. De asemenea, ii puteti conferi diverse arome (dar si proprietati benefice) prin adaugarea catorva picaturi de uleiuri esentiale.

Pentru piele:  se maseaza pe pielea curata, pana la absorbtia completa. Poate fi folosit ca si crema hidratanta, de ingrijire, sau ca masca pentru hidratarea pielii uscate, aplicandu-se in strat gros pentru 15 min. Surplusul se poate indeparta ulterior.

Pentru par: ca o masca reparatoare, se aplica pe toata lungimea parului (si pe scalp) cu 20-30 minute inainte de baie.

Sursa articol: Avalon Skincare

Banner Concurs

Ads Article

Print Friendly, PDF & Email




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.