Uleiul din seminte de susan negru

Black_Sesame_Seeds

Culoarea semintelor de susan variaza de la alba-galbuie pana la rosie, bruna sau neagra. Semintele de susan negru au o aroma mai puternica si un continut de antioxidanti mai mare decat cele albe. Susanul negru este mai bogat in nutrienti decat celelalte, fiind sursa celui mai calitativ ulei.

Uleiul de susan negru este folosit ca ulei vindecator de mii de ani. Susanul negru este recunoscut pentru proprietatile anti-imbatranire atat in Ayurveda cat si in traditiile chineze. In vitro, uleiul din seminte de susan negru a inhibat cresterea de melanom malign (cancer de piele).

Uleiul din seminte de susan negru este un puternic antioxidant si detoxifiant. Patrunde adanc si rapid in piele pana in tesuturile subcutanate, neutralizand radicalii de oxigen, apoi intra in fluxul sanguin prin vasele capilare. Moleculele de ulei de seminte de susan negru mentin colesterolul bun (HDL) si ajuta la scaderea colesterolui rau (LDL) .

Avalon 10

Beneficii si utilizare:

Pentru ten:

Potrivit pentru orice tip de ten, uleiul din seminte de susan negru este regenerant, are proprietati anti-imbatranire si anti-sebum.

Pentru corp:

  • Un ulei adesea utilizat in Ayurveda, deloc gras, acesta este absorbit rapid de piele, destresant, calmant si usor afrodisiac. Constituie o baza excelenta pentru masajul corporal.
  • Avand rol detoxifiant atat la nivelul pielii, cat si intern, uleiul din seminte de susan este perfect pentru a fi utilizat  pentru masaj. Fiind puternic hidratant, acesta intarzie procesul de imbatranire, reface tesuturile deteriorate si reduce inflamatiile.
  • Puternic antibacterian, uleiul din seminte de susan ajuta la tratarea psoriazisului, infectiilor fungice si a celor cu stafilococi si streptococi.
  • Uleiul din seminte de susan ajuta la calmarea arsurilor solare, absorbind o parte din razele UV. In plus, ne protejeaza pielea de clorul din piscina.
  • Benefic in refacerea tesutului pielii, uleiul din seminte de susan negru vindeca ranile si zgarieturile usoare, dar amelioreaza si durerile musculare, reumatice, de spate.
  • Aplicat pe pielea bebelusilor, in special in zonele acoperite de scutec, protejeaza pielea de iritatii.
  • Sub forma de gargara, ueliul din seminte de susan negru combate gingivita si infectiile in gat. Iar sub forma de picaturi, combate congestia nazala si contribuie la vindecarea sinuzitei.

Pentru par:

Uleiul din seminte de susan negru poate fi un extraordinar tratament  pentru cresterea si regenerarea parului. De asemenea, acesta ajuta la prevenirea aparitiei firelor albe, hraneste scalpul, combate matreata si pielea uscata. Tot ce trebuie sa faceti este sa masati  scalpul cu varful degetelor inainte de a merge la culcare, iar dimineata urmatoare sa spalati parul. Pentru rezultate optime, folositi uleiul de susan negru timp de 30 zile. Se recomanda sa il combinati cu unt/ulei de cocos.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Articol realizat in parteneriat cu Avalon Skincare


Print Friendly
Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter

Speak Your Mind

*