Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Turte florentineze cu hrisca si seminte

Continuam seria painicilor fara gluten, sanatoase si super delicioase, care pot fi preparate atat raw (fara foc), cat si la cuptorul aragazului. De data aceasta va impartasesc o reteta cu faina de hrisca, pe care va invit sa o incercati.

Turte florentineze cu hrisca si seminte

Turte florentineze cu hrisca si seminte

Ingrediente:

  • 200 g faina de hrisca
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • rozmarin
  • seminte de susan
  • seminte de mac
  • apa plata/filtrata/de izvor

Mod de preparare:

  1. Intr-un vas de sticla, amestecati faina cu sarea si cu apa, cat sa se formeze un aluat moale, subtire, dar nu lichid.
  2. Acoperiti cu un prosop si lasati 2 ore.
  3. Dupa trecerea timpul, veti obesrva ca aluatul este mai maleabil.
  4. Adaugati rozmarinul faramitat si amestecati.
  5. Cu mainile usor umezite formati bilute din aluat si le turtiti intre palme.
  6. Asezati turtele pe o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti la cuptor, la foc potrivit pana se rumenesc si sunt usor crocante. Daca doriti sa obtineti varianta raw, le lasati la deshidratat la temperatura de 35 °C, timp de aproximativ 10 ore, sau pana cand devin crocante.
Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *