Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Turta dulce raw

Cu ocazia sarbatorilor de Craciun, minunata noastra prietena Teo, ne impartaseste reteta unui deliciu supeeeer sanatos. Pornind de la o simpla "joaca in bucatarie" alaturi de fiica sa si lasandu-se totodata inspirata de pofta pentru o viata frumoasa si sanatoasa, Teo a creat aceasta savuroasa turta dulce raw in care a imbinat perfect toate aromele iernii (scortisoara, portocala, cuisoare). Va invit in continuare sa descoperiti aceasta minunata reteta sanatoasa!

Turta dulce raw

Turta dulce raw by Teo

Ingrediente:

Blat:

  • 100 g faina migdale
  • 100 g curmale
  • 20 g ulei de cocos
  • 80 g lapte de migdale
  • 2 linguri cacao raw
  • 1 lingura miere
  • 1 varf cutit de scortisoara
  • 1 varf cutit de cuisoare
  • coaja de portocala razuita (portocala organica)
Glazura:
  • 30 g unt de cacao (lichid)
  • 40 ml ulei de cocos
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
  1. Introduceti in blender faina de migdale, curmalele, cacao raw, mierea, scortisoara, cuisoarele si coaja de portocala, uleiul de cocos si putin lapte de migdale. Procesati la viteza maxima. Opriti blenderul, iar cu ajutorul unei spatule de silicon, curatati peretii vasului si adaugati progresiv lapte de migdale. Continuati procesarea pana cand obtineti o compozitie omogena.
  2. Introduceti la congelator pana cand compozitia devine ferma (aproximativ 1 ora).
  3. Dupa ce blatul s-a intarit, preparati glazura, procesand in blender cele 3 ingrediente.
  4. Turnati glazura peste compozitia obtinuta anterior si ornati dupa preferinte (fistic macinat/coaja de portocala macinata/portocala sau merisoare deshidratate etc.).
  5. Savurati!!
Print Friendly, PDF & Email




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.