Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Tort raw vegan super antioxidant

Alaturi de oameni minunati, cum este astazi cazul Alinei Barbu, ne straduim in fiecare zi sa va aratam cum se poate manca delicios si sanatos in acelasi timp. Incercam sa va impartasim retete cat mai variate care sa va foloseasca ca si inspiratie pentru un stil de viata sanatos si sper sa reusim :). Avantajele unor astfel de delicii sunt in mod evident numeroase: preparate bogate in nutrienti, savuroase si mai ales, naturale. Iar la modul concret, va putem spune ca tortul prezentat astazi contine multe principii active, vitamina C in cantitate apreciabila, tot grupul vitaminelor B, vitaminele K, F si P, microelemente, acizi grasi esentiali si fitostenoli, zaharuri, acizi organici, pectine, flavonoide, celuloza, proteine, ulei, betacaroten, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier, de fapt nutrientii de care organismul are nevoie ca sa fie sanatos si sa functioneze normal. 

Tort raw vegan cu fructe de padure si catina

Tort raw vegan cu fructe de padure si catina (super antioxidant!!) Ingrediente: Blat:
  • pulpa ramasa de la laptele de nuci (aproximativ o cana)
  • o mana de curmale hidratate 30 minute
  • smochine hidratate 30 minute
  • miere (dupa gust)
Crema de catina:
  • o cana de catina
  • 100 gr caju hidratat o ora
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • miere (dupa gust)
Crema de fructe de padure:
  • o cana de fructe de padure
  • 100 gr caju hidratat o ora
  • 3 linguri unt de cacao (incalzit la bain marie)
  • miere (dupa gust)
Mod de preparare: Blat:
  1. Procesati in blender toate ingredientele blatului pana cand obtineti o textura ferma, lipicioasa.
  2. Tapetati forma preferata cu hartie de copt, apoi intindeti compozitia uniform si lasati-o la frigider pana cand preparam crema. Daca nu aveti hartie de copt, puteti "tapeta" forma de tort detasabila cu fulgi de cocos :).
Crema de catina:
  1. Introduceti in blender toate ingredientele destinate cremei si procesati bine pana cand obtineti o textura cremoasa.
  2. Turnati crema obtinuta peste blatul preparat anterior si lasati la frigider pana pregatiti si urmatoarea crema.
Crema de fructe de padure:
  1. Introduceti in blender fructele de padure, nucile de caju si mierea si procesati la viteza maxima.
  2. Adaugati untul de cacao incalzit si continuati procesarea alte cateva secunde pana cand obtineti o crema omogena.
  3. Turnati-o deasupra cremei de catina.
  4. Decorati cu fructele preferate si lasati la congelator aproximativ 4 ore.
  5. Savurati alaturi de cei dragi!!
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :) Ads Article  
Print Friendly, PDF & Email




One thought on “Tort raw vegan super antioxidant

  1. Emilia

    Buna seara,
    Pentru blat, spuneti :”pulpa ramasa de la laptele de nuci (aproximativ o cana)”, nu e mentionat nicaieri lapte sau nuci. Imi puteti da lamuriri, va rog?
    Este o reteta foarte buna, mi-as dori sa o pot pregati.
    Multumiri.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.