Dragilor, astazi va incantam cu reteta tortului ChocoFlorez impartasita cu dragoste de maRawChef Florentina Moraru. Iar cine spune ca e greu, complicat etc. sa fi raw vegan, sa reflecteze cu atentie, poate reconsidera afirmatia :).
Raw ChocoFlorez Cake
(6 felii)
Ingrediente:
Blat:
- 1 cana nuci hidradate peste noapte
- 1 cana curmale
- 1 lingurita esenta vanilie
- un praf de sare de Himalaya
Crema de ciocolata:
- 1 cana nuci caju hidratate cel putin 4 ore
- 3 linguri cacao alcalina
- 2 linguri miere
- esenta de vanilie
- 2 linguri unt de cacao incalzit la bain marie pana devine lichid
Mod de preparare:
Blat:
- Introduceti in robotul prevazut cu lama in forma de S nucile (scurse foarte bine de apa in care au fost hidratate) si procesati pana se maruntesc.
- Adaugati curmalele taiate marunt si restul ingredientelor si continuati procesarea pana obtineti o compozitie bine legata, omogena si lipicioasa.
- Intindeti compozitia in forma preferata, presati bine si lasati la rece pana preparati crema.
Crema:
- Introduceti in aparatul prevazut cu lama in forma de S nucile de caju (scurse bine de apa in care au fost hidratate) si procesati pana se maruntesc.
- Adaugati cacaua, mierea si esenta de vanilie si continuati procesarea pana obtineti o crema omogena.
- Apoi adaugati untul de cacao lichid si mai procesati cateva secunde.
- Se asaza crema de ciocolata obtinuta peste blatul preparat anterior, se uniformizeaza, dupa care se lasa iar la rece cateva ore, ori peste noapte, timp suficient ca aromele sa se imbine.
- Se decoreaza cu fulgi de cocos, fulgi de migdale, cacao sau fructe proaspete si se savureaza.
delicios, formidabil, dar gasesc si eu in Romania asta un desert asa zis raw vegan fara miere?! 🙂
Gabriela poti inlocui in oricare dintre retete mierea cu orice doresti: sirop de agave, stevia, zahar de cocos, sirop de artar etc. Bucataria raw iti permite sa substitui multe din ingrediente dupa preferinta, iar eu chiar incurajez oamenii sa-si lase creativitatea sa se exprime :). Zi minunata!!