Un tort delicios de sanatos si cremos pe masura acestei zile speciale!! 🙂 O imbinare perfecta de fructe si ciocolata in 3 straturi pe cat de savuroase, pe atat de satioase. De asemenea, o idee extraordinara impartasita de Eva Lyso
Tort raw cremos cu ananas si banane
Ingrediente:
- 4 cani pulpa de migdale
- 1/2 ceasca ulei de cocos (incalzit la bain marie)
- 6 linguri sirop de agave sau orice indulcitor preferati
- 3 linguri cu varf cacao
- 1 lingura esenta de vanilie
Stratul 2:
- 3 banane
- 1/4 ananas
Ciocolata:
- 1/4 ceasca ulei de cocos (incalzit la bain marie)
- 1/4 ceasca unt de cacao (incalzit la bain marie)
- 1/4 ceasca pudra de cacao
- 1/4 ceasca carob (pudra de roscove)
- 3 linguri de indulcitor la alegere
Mod de preparare:
- Amestecati pulpa de migdale cu restul ingredientelor intr-un bol pana cand obtineti o compozitie lipicioasa. Atentie, aceasta nu trebuie sa fie prea uscata, daca este necesar, mai adaugati ulei de cocos.
- Jumatate din compozitia obtinuta intindeti-o uniform in forma de tort tapetata cu hartie de copt.
- Taiati feliute subtiri bananele si ananasul si adaugati-le peste stratul obtinut anterior.
- Peste fructe intindeti cel de-al 3-lea strat format din cealalalta jumatate a primei compozitii.
- Pentru a prepara toppingul de ciocolata amestecati bine intr-un bol uleiul de cocos, untul de cacao, pudra de cacao, carobul si indulcitorul preferat.
- Turnati ciocolata deaspura celui de-al 3-lea strat si bagati la congelator tortul obtinut timp de 1 ora 30 minute pentru a se inchega.
- Se recomanda ca inainte cu 20 de minute de a savura acest deliciu cremos si racoritor, sa-l lasati la temperatura camerei.
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! 🙂
Sursa reteta si foto: raweva.com