Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Tort Raw Chocolatos Cu Zmeura

Astazi va prezint cu bucurie o noua exclusivitate delicioasa. Tortul Raw Chocolatos cu Zmeura este o creatie unica semnata de prietena noastra, Teo. Iubitoare declarata a ciocolatei sanatoase, Teo a preparat acest tort savuros pentru o ocazie cu totul speciala, ziua onomastica a micutei sale care adora zmeura. Decorul este realizat chiar de sarbatorita, motiv pentru care propun nominalizarea sa in categoria maRaw Kids Vegan Chef :).

Tort raw cu ciocolata si zmeura by Teo

Tort Raw Chocolatos Cu Zmeura

Ingrediente:

Blat:

  • 200 gr faina de migdale
  • 125 gr ciocolata incalzita la bain marie pana devine lichida (reteta o gasiti aici)
  • 1/2 ceasca lapte de migdale
  • 50 gr nuci
  • 4 curmale uscate
  • 1/2 mana stafide aurii
  • 1 varf cutit sare de Himalaya
  • 1 varf cutit scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita miere
  • 1/2 lingurita esenta de rom

Crema:

  • 2 cani caju hidratat peste noapte
  • zeama de la 1 portocala (aproximativ 1 cescuta)
  • unt de cocos (lichid)
  • 1/3 ceasca fulgi de cocos
  • 1 cana zmeura congelata
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 1/2 lingura miere raw

Glazura de ciocolata:

  • 1/3 ceasca unt de cacao incalzit la bain-marie pana cand devine lichid
  • 1/3 ceasca ulei de cocos lichid
  • 2/3 ceasca cacao raw
  • 1/2 ceasca miere
  • 2 linguri lapte de migdale

Mod de preparare:

Blat:

  1. Incalziti la bain marie ciocolata peste care adaugati 1 ceasca lapte de migdale. Amestecati bine.
  2. Procesati apoi in blender ciocolata cu laptele de migdale, faina de migdale si esenta de rom.
  3. Adaugati nucile, curmalele, stafidele, sarea, mierea si scortisoara si procesati pana cand obtineti o compozitie omogena, lipicioasa.

Crema:

  1. Introduceti in blender nucile de caju hidratate si zeama de portocala si procesati pana cand se amesteca bine.
  2. Adaugati zmeura, mierea, fulgii de cocos si vanilia si continuati sa procesati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  3. Adaugati untul de cocos incalzit la bain marie si procesati din nou pana cand obtineti o crema fina.
  4. Turnati crema de zmeura peste blatul preparat anterior si lasati la congelator cat timp preparati glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

  1. Procesati in blender toate ingredientele, apoi turnati glazura peste crema obtinuta anterior.
  2. Decorati cu zmeura, fulgi de cocos, menta proaspata, sau orice alte ingrediente preferati.
  3. Perfect de savurat ziua urmatoare, pentru a lasa timp aromelor sa se amestece bine.
Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




4 thoughts on “Tort Raw Chocolatos Cu Zmeura

  1. Adina

    Buna ziua, vreau sa fac acest tort si am nevoie sa stiu:
    1. faina de migdale inseamna migdale macinate?
    2. zmeura se decongeleaza sau se amesteca direct din congelator?

    multumesc!

    Reply
    1. Ruxandra Nica Post author

      Buna ziua,

      Faina de migdale, da se obtine prin macinarea migdalelor. Iar zmeura o puteti folosi atat proaspata, cat si congelata. :) Spor la delicii sanatoase!! <3

      Cu drag,
      Ruxandra

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *