Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Tort maRaw cu lavanda si mure

Unul din cele mai apreciate torturi din bucataria maRaw este acest delicios, fin si aromat tortulet raw. Stiu ca reteta era indelung asteptata, asa ca, iata :). Tort raw cu lavanda si mure Tort Raw Cu Lavanda Si Mure  10-12 portii Ingrediente Blat:
  • 1 1/2 cana nuci - hidratate anterior 10-12 ore
  • un varf cutit sare de Himalaya
  • 1 ceasca curmale (fara samburi si inmuiate timp de 30 minute)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare blat:
  1. Procesati in blender cele 4 ingrediente pana cand obtineti o textura omogena.
  2. Intindeti compozitia uniform in forma de tort.
  3. Lasati la frigider pana cand preparam crema.
Ingrediente Crema:
  • 1 1/2 cana caju
  • 250 ml lapte de migdale
  • 1/2 ceasca suc de lamaie, plus 1 lingura suc de lamaie aditional (sucul de la 2 lamai mari)
  • 2 linguri coaja de lamaie (lamaia trebuie sa va asigurati ca este organica)
  • 1 1/2 lingura miere
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 3/4 ceasca ulei de cocos (uleiul de cocos trebuie sa fie lichid)
  • 1 lingura esenta de vanilie (sau 1/2 esenta de vanilie, plus semintele de la o pastaie de vanilie)
  • 1 lingura flori uscate de lavanda
Mod de preparare crema:
  1. Puneti in blender toate ingredientele, mai putin florile de lavanda si uleiul de cocos. Procesati pana cand obtineti o textura cremoasa.
  2. Adaugati florile de lavanda si uleiul de cocos, apoi procesati cateva secunde.
Ingrediente Topping de Mure:
  • 1/4 ceasca mure
  • 1 lingura miere
Mod de preparare topping mure:
  • Puneti cele 2 ingrediente in blender si procesati pana cand se obtine o pasta cremoasa.
Asamblare:
  1. Turnati jumatate din crema obtinuta anterior intr-un bol, iar restul lasati in blender.
  2. Compozitiei din blender adaugati-i topping-ul de mure si procesati.
  3. Scoateti blatul de la frigider si turnati deasupra compozitia din blender cu aroma de mure.
  4. Lasati la congelator timp de 15 minute, apoi adaugati crema din bol. Aveti grija sa nu lasati prea mult crema in bol si in nici un caz sa nu o bagati la frigider, deoarece se va intari, datorita uleiului de cocos.
  5. Ornati dupa preferinte si serviti.
Pofta de o viata sanatoasa! :)
Print Friendly, PDF & Email




2 thoughts on “Tort maRaw cu lavanda si mure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.