Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Tarta raw vegana cu mere si catina

Am acceptat, la propunerea bunei mele prietene Ruxandra, autoarea minunatei reviste maRaw Vegan's Lifestyle, sa impartasesc cu voi in exclusivitate inspiratia mea din fiecare zi. Totodata ii multumesc pentru increderea si oportunitatea acordata.

Ati cunoscut deja cateva dintre  preparatele mele, iar astazi m-am gandit sa va propun o delicioasa tarta raw cu mere si catina, foarte usor de preparat, cu ingrediente deloc sofisticate. Sa va mai spun ca merele se afla in topul preferintelor mele?? Hhmmm... e de prisos! Si deci, sigur ati inteles de unde provine inspiratia crearii acestui deliciu sanatos :).

Este bine cunoscut faptul ca marul este un aliment medicament foarte apreciat, de unde si zicala "Cu un mar pe zi, doctorul departe il tii" . Plin de substante nutritive, cum ar fi vitaminele A, B1, B2, C, dar si minerale precum magneziu, fosfor, fier si potasiu, marul nu are contraindicatii, sustine imunitatea, este un tonic muscular si al sistemului nervos, digestiv, diuretic, ajuta in insomnii, nervozitate, cefalee,ulcer gastric si gastrita.

Tarta raw vegana cu mere

Tarta Florentineza

12-15 portii

Ingrediente:

Blat:

  • 300 g nuca
  • 150 g fulgi de cocos
  • 250 g curmale (fara samburi)
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya

Crema:

  • 5 mere mari rosii
  • 50 g stafide aurii
  • 50 g merisoare deshidratate
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • un varf cuisoare macinate
  • 3 linguri faina seminte de in (seminte de in macinate)

Decor:

  • 100 g catina (proaspata sau congelata)
  • 10 g fulgi de cocos

Mod de preparare:

Blat:

  1. Introduceti nucile in blenderul prevazut cu lama in forma de S si procesati cateva secunde, dupa care adaugati fulgii de cocos, sarea si curmalele (fara samburi si taiate bucatele). Continuati sa procesati pana veti obtine o consistenta lipicioasa, iar blatul se poate modela.
  2. Asezati blatul in forma de tarta, care in prealabil a fost tapetata cu hartie pentru copt, pentru a putea fi scoasa mai usor, si uniformizati, presand foarte bine.
  3. Lasati la frigider, cat timp preparati crema.

Crema:

  1. Spalati merele, le curatati, le taiati bucatele si le introduceti in robotul prevazut cu lama in forma S (sau le dati pe razatoare).
  2. Le procesati cateva secunde, apoi adaugati stafidele, merisoarele, scortisoara, cuisoarele si faina din seminte de in.
  3. Procesati totul pana obtineti o compozitie omogena, cremoasa.
  4. Optional, mai puteti adauga faina din seminte de in, in cazul in care crema nu are consistenta dorita.
  5. Turnati crema peste blatul preparat anterior si decorati cu catina, fulgi de cocos, sau cu oricefructe preferati.
  6. Tarta se lasa la rece peste noapte, iar a doua zi este perfecta de savurat, aromele combinandu-se perfect.

Pofta de o viata sanatoasa!! :)

Print Friendly, PDF & Email




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.