Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Supa cremoasa de sparanghel

Dragi prieteni astazi va prezint reteta unei delicioase supe raw de sparanghel. Cremoasa si sanatoasa, aceasta supa furnizeaza organismului un intreg complex de nutrienti, multumita sparanghelului.

Abundent in vitamine K, C, A, B, E, folati si proteine, sparanghelul contine si o cantitate buna de fibre dietetice, fier, zinc, cupru si calciu. Foarte slab in sodiu, sparanghelul este leguma cu ratia ideala de calciu si magneziu de 2:1.

Sparanghelul contine in proportie de peste 93% apa, iar continutul caloric mic, de numai 17 calorii/100 g, il recomanda ca un aliment important in curele de slabire. In plus, sparanghelul contine oligoelementul crom, ce are ca efect inhibarea senzatiei de foame.

Supranumita si planta care vindeca 100 de boli sau planta cu 100 de radacini, sparanghelulintareste sistemul reproducator feminin, mareste fertilitatea si mentine sanatatea generala a femeilor, dupa cum mentioneaza Care2.

Mai multe beneficii ale acestei legume medicament natural, puteti gasi aici.

Supa cremoasa de sparanghel

Supa cremoasa de sparanghel

Ingrediente:

  • 1/4 ceasca caju (inmuiat minim 2 ore)
  • 6-8 tulpini de sparanghel
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • apa
  • sare de Himalaya (dupa gust)

Mod de preparare:

  1. Inmuiati nucile de caju timp de 2 ore in apa.
  2. Taiati capetele dure ale sparanghelului si aruncati-le.
  3. Taiati tulpinile de sparanghel in bucati mai mici si introduceti-le in blender impreuna cu nucile de caju hidratate. Acoperiti-le cu apa, apoi adaugati sucul de lamaie si sarea.
  4. Procesati pana cand obtineti o textura cremoasa.
  5. Savurati!

Pofta de o viata sanatoasa!! :)

Print Friendly, PDF & Email




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.