Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Supa crema de ardei copti

DSC_9478 Supa crema de ardei copti  este una dintre supele pe care trebuie sa le încercați :) Are o aroma intensa iar culoarea este o splendoare. Iata ce am folosit pentru a obtine 5 portii de supa crema:
  • 1,3 kg ardei kapia rosu copt
  • ulei masline
  • 2 cepe medii tocate
  • 1 morcov mediu tocat
  • 1 telina mica tocata
  • 1 radacina patrunjel tocata
  • 1 radacina pastarnac tocat
  • sare dupa gust
  • 5 catei usturoi trecut prin presa
  • 800 ml apa fierbinte
Iata cum am procedat: am spalat ardeiul si l-am copt pe gratar. Eu am un gratar pe gaz afara, asa ca e mai simplu cu coptul; puteți sa-i coaceti si in cuptor. Dupa ce am copt ardeii, am presărat sare si i-am lasat sa stea acoperiti vreo 30 minute pentru a fi mai usor de curatat. In acest timp, am pus intr-o cratita de ceramica, ulei de masline si am lasat ceapa la inabusit. Am adaugat morcovul, telina, patrunjelul si pastarnacul tocat, sare dupa gust si am lasat la inabusit 2-3 minute. Peste legume am pus si ardeii curățati de cotor, semințe si coaja si taiati in bucati mai mici. Am lăsat la înăbușit încă 2 minute si am adăugat apa fierbinte. Am lăsat la fiert l-a foc mic timp de 8-10 minute. Tot aici am pus si usturoiul trecut prin presa si am mai lasat la fiert 1-2minute. Am pasat totul cu blenderul vertical. Supa crema obținută este mai groasa, cremoasa. Daca vreti o consistenta mai subtire, atunci puneti apa mai multa. Pofta buna! Reteta impartasita cu dragoste de http://aromedepoveste.ro/
Print Friendly, PDF & Email




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.