Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Salata vegetariana cu porumb

Povestea a inceput din dorinta de a ma hrani cat mai sanatos si din pasiunea de a gati pentru mine toate aceste preparate. Si pentru ca cei din jur apreciaza si sunt inspirati de ceea ce fac, ma bucur sa impartasesc retetele mele vegetariene impreuna cu modul de preparare.

Ii multumesc bunei mele prietene Ruxandra, pentru faptul ca mi-a creat o rubrica speciala in minunata revista maRaw Vegan’s Lifestyle, unde am ocazia sa ma bucur de faptul ca pot darui lucruri frumoase pentru oameni frumosi si sanatosi.

 Pentru astazi v-am pregatit un preparat usor si simplu , o salata super delicioasa ” Corn Salad “, ce poate fi servita ca si pranz sau cina. Stim cu totii ca porumbul se cultiva in tara noastra in fiecare an si poate fi un aliment de baza in alimentatia noastra sub diferite forme. Este bogat in vitaminele A, E, K, B6, minerale precum magneziu si fier, fibre, proteine, carbohidrati dar si grasimi sanatoase. Ajuta la productia de globule rosii, regleaza tranzitul intestinal, poate preveni retentia apei in organism si este singura cereala care contine caroten, antioxidantul care  protejeaza organismul impotriva imbatranirii  premature si a cancerului.

Corn Salad

Corn Salad

Ingrediente:

Salata:

  • 1/2 ceasca boabe de porumb uscat
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 ciuperci champignon
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3 fire patrunjel verde

Dressing:

  • 1 lingura cu ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura cu sos soya
  • 1 varf de cutit cu sare de Himalaya
  • cimbru (dupa gust)
  • busuioc (dupa gust)
  • alte ierburi aromate (dupa gust)

Mod de preparare:

  1. Spalati boabele de porumb foarte bine, dupa care le lasati la inmuiat 24 de ore. Dupa trecerea timpului, spalati iar boabele si le puneti la fiert, dupa care le scurgeti intr-o strecuratoare si le lasati la racit cat timp pregatiti restul ingredientelor.
  2. Spalati legumele, le curatati, le taiati in forma preferata si le asezati intr-un bol.
  3. Pregatiti intr-un bol separat dressingul, amestecand foarte bine uleiul de masline, sosul de soya si restul ingredientelor.
  4. Turnati dressingul peste salata, decorati cu patrunjel proaspat (sau alte verdeturi preferate) si savurati.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Ads Article

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *