Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Salata orientala raw vegana din conopida

Dragi prieteni, pentru astazi v-am pregatit o reteta mai speciala. Si cred ca cei mai bucurosi vor fi iubitorii salatei orientale, deoarece aceasta varianta nu este doar mult mai sanatoasa decat cea traditionala, dar este si supeeerrr delicioaaassaa :). Banuiesc ca nici nu trebuie sa mai adaug ca este perfecta pentru cei ce tin post :). Iar pentru ca nu-mi place sa vorbesc prea mult, haideti sa trecem la treaba. Incepem cu un zambet, da? :)

Salata orientala raw vegana

Salata orientala raw vegana din conopida

Ingrediente:

4 portii

Marinata de conopida:

  • 4 cani buchetele de conopida (aproximativ 2 conopide medii)
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya

Ingrediente suplimentare pentru salata:

  • 1/4 ceasca ceapa taiata rondele
  • 1 ardei rosu taiat marunt
  • 2 castraveti mici (curatati de coaja)  sau 5 rosii cherry
  • 1/2 ceasca tulpina de telina taiata marunt (fara frunze)
  • 2 linguri chives proaspat

Sos: (2 portii)

  • 1/2 ceasca caju inmuiat 2 ore
  • 1 dovlecel mediu, curatat de coaja si taiat cubulete
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri otet de mere
  • 2 lingurite mustar raw
  • 1 -2 linguri marar uscat sau proaspat
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita ceapa pudra
  • 3/4 lingurita paprika
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/2 ceasca apa

Mod de preparare:

  1. Preparam marinata de conopida:
    • Taiati conopida in asa fel incat sa obtineti buchetele de dimensiune egala. Asezati aceste buchetele intr-un bol peste care adaugati suc de lamaie, ulei de masline si sare. Amestecati pentru a va asigura ca toate buchetelele de conopida sunt acoperite.
    • Lasati conopida la marinat in frigider peste noapte. Acest proces  va face conopida mai crocanta si mai “light” ca si gust :).
  2. Introduceti in blender toate ingredientele necesare sosului si procesati la viteza maxima, pana cand obtineti o compozitie omogena. Lasati-l putin la frigider pana ce preparati restul salatei.
  3. Asezati buchetelele de conopida intr-o strecuratoare, pentru a elimina excesul de lichid.
  4. Intr-un alt vas adaugati ceapa, ardeiul rosu, castravetii/rosiile cherry, telina si chives. Adaugati apoi conopida si amestecati bine.
  5. Adaugati sosul si amestecati intregul continut, astfel incat totul sa fie bine acoperit.
  6. Lasati la frigider aproximativ 1 ora inainte de a servi.
  7. Salata se poate pastra pana la 2-3 zile in frigider.
Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *