Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Salata de cartofi copti in coaja

Pentru astazi va propun o reteta delicioasa, foarte usor de preparat si perfecta pentru un pranz savuros in sezonul rece.

Cartoful este unul dintre primele legume cultivate pe Terra si ascunde taine de vindecare nu foarte cunoscute de toata lumea. Majoritatea consuma astazi cartofii in cele mai nocive feluri posibile, sub forma de chipsuri, prajiti in baie de ulei, fulgi de cartofi, etc. Acest tip de consum modernist este si sursa celor mai multor cazuri de obezitate, boli de inima si cancer. Spre deosebire de aceste metode nocive, prepararea cartofului in coaja ne aduce numeroase beneficii, pastrand active cele mai multe substante nutritive ale acestei legume.

Printre proprietatile de seama ale cartofului cele mai cunsocute sunt: creste imunitatea, combate infectiile, imbunatateste functia respiratorie si urinara, datorita continutului de fibre alimentare este un stimulent natural al digestiei, accelereaza arderile metabolice, ajuta la scaderea nivelului de colesterolul si regleaza nivelul zaharului in sange. De ce este recomandata consumarea cartofului cu coaja? Deoarece aceasta are efecte antibacteriene si contine vitamine si enzime importante pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, a scaderii vederii, a aparitiei cataractei, precum si pentru prevenirea proceselor degenerative de la nivelul sistemului nervos si vascular.

Salata de cartofi copti in coaja

Salata de cartofi copti in coaja

Ingrediente:

  • 6 cartofi albi mici
  • 8 rosii cherry (sau 2 rosii mari)
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • patrunjel verde (sau marar)
  • coriandru macinat (dupa gust)
  • oregano (dupa gust)
  • busuioc (dupa gust)
  • sare de Himalaya (dupa gust)
  • 2 lingurite ulei de masline
  • masline (optional)

Mod de preparare:

  1. Spalati cartofii foarte bine cu un burete si apa curata, dupa care ii stergeti cu un prosop. Ii asezati pe o tava si ii introduceti in cuptorul preincalzit la o temperatura potrivita. (Ii mai verificati din cand in cand, eventual ii mai intoarceti.)
  2. Cand cartofii sunt gata rumeniti, ii scoateti din cuptor, ii lasati sa se raceasca, dupa care le curatati coaja si ii taiati feliute.
  3. Intr-un bol asezati cartofii, rosiile taiate in patru, ceapa taiata julien, patrunjelul, uleiul si restul ingredientelor.
  4. Se amesteca usor toate ingredientele si se savureaza.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Ads Article

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *