Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Raw Chef Cherie Soria

In cadrul acestei sectiuni va voi prezenta cate o personalitate a bucatariei raw vegane din tara si din strainatate. Voi incepe chiar cu preferata mea, Chef Cherie Soria, o renumita profesoara in arta culinara raw, directoare si fondatoare a Institutului de arta culinara Living Light si autoarea publicatiei  “The Raw Revolution Diet”, alaturi de Brenda Davis si Vesanto Melina.

Raw Revolution

Calatoria sa catre alimentatia sanatoasa a inceput in urma cu 42 de ani, cand a devenit vegetariana, la 20 de ani. Mai multi membrii ai familiei sale aveau probleme de sanatate, de la cancer, probleme cardiovasculare, artrita si chiar diabet. Cautand o explicatie a acestor probleme si remedii sanatoase pentru tratarea acestora, a aflat ca un rol important il joaca alimentatia. Si, desi a incercat de multe ori sa renunte la carne, in special in ziua cand a asistat la sacrificarea “animalutului” ei preferat de companie, un pui dragut, pe care mai apoi a fost obligata sa-l manance, familia incerca sa o convinga ca va muri daca nu va consuma carne. Pe masura ce s-a maturizat si isi lua propriile decizii, a inteles ca aceea nu era nici pe departe realitatea si a fost fericita ca a reusit sa renunte la carne. Astfel, a urmat  timp de 12 ani o dieta ovo-lacto vegetariana, inainte de a fi vegana, iar mai apoi, in urma cu 18 ani, a devenit o impatimita a hranei vii. Si chiar daca in prezent mai consuma din cand in cand mancare gatita, marea majoritate a timpului consuma alimente neprocesate.

Iar pentru cei interesati sa inceapa un stil de viata raw vegan, Chef Cherie ofera si cateva sfaturi. In primul rand, incepeti ziua consumand 500 ml apa. Apoi, continuati cu sucuri din fructe proaspete, sau cocktail de fructe si/sau chiar fructul proaspat. La pranz si la cina recomanda salate, dupa preferinte, chiar cu avocado. Sau puteti consuma orice tip de supa raw, ca si aperitiv. Cand serviti gustari intre mese, mancati legume crude si/sau sucuri din fructe/legume verzi si beti cat mai multa apa intre mese. Numai daca urmati acesti 3 pasi, veti manca automat 50% hrana vie.

Continuati sa eliminati mancarea nesanatoasa din regimul vostru. Incepeti prin a renunta la mancarea de tip fast food, chipsuri, biscuiti, mancaruri prajite, alcool, zahar alb si faina alba. Apoi reduceti, sau eliminati produsele din proteina animala, in special carnea rosie si produsele lactate pasteurizate.

Pasiunea sa pentru alimentatia sanatoasa  a evoluat de-a lungul timpului de la interesul personal de a gati pentru ea si cei dragi, pana la a preda cursuri de gatit hrana vie. Persoane din intreaga lume calatoresc pana la orasul situat langa ocean, Fort Bragg, California, pentru a invata sa pregateasca produse delicioase si foarte sanatoase. De altfel, Chef Cherie Soria a predat lectii unora dintre cei mai de succes “”raw food chefs” din lume.

Dupa ce a invatat din propire experienta ca vindecarea miraculoasa vine chiar din natura, acum vrea sa impartaseasca aceasta lectie si altora, explicandu-le ca numai prin renuntarea la alimentele ce ne fac rau, sanatatea se imbunatateste inevitabil.

Mai multe informatii despre Chef Cherie Soria si Institutul Living Light, precum si programul cursurilor de raw food, puteti gasi pe website-ul www.rawfoodchef.com.

 

 

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *