Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Prescriptie de la Congresul Cancerului de la Paris: Înapoi la natură!

Prescriptie de la Congresul Cancerului de la Paris Înapoi la natură

Congresul cancerului ţinut recent la Paris a confirmat capacitatea excepţională a fructelor şi legumelor de a preveni şi de a vindeca tumorile ucigătoare! „Bomba” ultimului congres mondial al cancerului ţinut la Paris a fost victoria morcovului şi a rubedeniilor lui împotriva bolilor oncologice.

Fructele şi legumele au triumfat.

„Scepticismul nostru este învins.Un studiu mamut, întins pe o durată de 35 de ani şi efectuat pe 500.000 de subiecţi, a dovedit fără drept de apel că alimentaţia vegetariană reduce drastic apariţia cancerului. Practicanţii terapiilor naturiste au avut dreptate. Când Dumnezeu a lăsat boala a lăsat şi leacurile care o pot vindeca. „De necrezut”, a exclamat profesorul francez Michel Boiron, preşedintele fondator al congresului internaţional al cancerului.

Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigaţia europeană prospectiva privind cancerul şi alimentaţia) sunt de necombătut. Legătura dintre cancer şi alimentaţie este edificata.” Deşi nu e nouă, ideea că hrana joacă un rol decisiv în stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multă vreme respinsă, minimalizata sau privită cu scepticism de lumea medicală occidentală. Cancerul era interpretat ca o boală în sine, declanşată prin dereglarea necontrolată a unor celule. Un soi de „nebunie” organică. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare anchetă realizată vreodată asupra relaţiei dintre nutriţie şi cancer. Studiile efectuate compara alimentaţia şi modul de viaţă a 500.000 de indivizi din ţările nordice şi sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt şi de cărnuri grase, ceilalţi – consumatori de legume, fructe şi untdelemn de măsline. Începând cu anul 1970, majoritatea subiecţilor au fost urmăriţi fiecare în parte, în medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate în iunie 2005 şi comunicate oficial la congresul de la Pariş . A fost primul studiu combinat şi cu prelevări de sânge şi ADN, stocate în bănci biologice, pentru cercetarea indicilor nutriţionali.

Concluzia e clară: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului. Prescriptie de la Congresul Cancerului de la Paris: Înapoi la natură! Iată şi câteva prescripţii importante rezultate din studiul EPIC:

 1. Consumaţi cât mai multe fructe şi legume. Persoanele care consumă în medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (şapte porţii de fructe şi de legume mâncate pe întinderea unei zile) reduc riscul îmbolnăvirii de cancer cu 40%.
 2. Cifra creşte, dacă pe lângă alimentaţia vegetariană, veţi fi atenţi să vă şi mişcaţi. Mai ales cancerul intestinal şi cel de colon sunt ţinute în frâu printr-o alimentaţie adecvată combinată cu sport. „Marele progres al acestui studiu constă în faptul de-a arăta că riscul cancerului poate fi drastic redus prin creşterea consumului de fructe şi de legume, principalele surse de fibre alimentare”, spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial în probleme de nutritive şi cancer.
 3. Vegetalele: bariera împotriva cancerului de colon. Includeţi în fiecare din mesele dvs. o legumă sau o salată şi un fruct la desert. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele conţin combinaţii de substanţe protectoare.. Pentru a beneficia de ele, variaţi culorile: după ce mâncaţi un măr roşu, gustaţi o pară aurie sau un strugure negru. La fel şi în cazul legumelor: după o tomată roşie, consumaţi un broccoli verde sau o ridiche neagră. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar în coloranţii din plante. Eficienţa lor a fost constatata nu doar în cancerul de colon, ci şi în cel de prostată, pancreas, plămâni, esofag.
 4. Uitaţi carnea, mâncaţi peste. Se bănuia de multă vreme că excesul de carne nu este sănătos. Studiul EPIC confirma şi această realitate. Analiza efectuată a grupat carnea în trei categorii: carne roşie, mezeluri şi carne de pasăre. Din prima grupă fac parte carnea de vită, viţel, porc, proaspătă, tocată sau congelată. – Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vită, conservate în saramura, cu sau fără nitraţi, afumăturile, carnea uscată sau conservată prin fierbere: jambonul, cârnaţii, pateul de ficat, crenvurştii etc. Păsările au fost reprezentate de gâscă şi pui. Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne şi mezeluri. În schimb, nu există nici o problemă cu carnea de pasăre, cu condiţia să nu fie din crescătorii. Ca soluţie alternativă pentru carne se recomandă peştele, deşi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin.
 5. Se presupune că anumiţi acizi graşi, prezenţi în mare cantitate în uleiul de peşte, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase. Leguminoase şi cereale complete: Grâu, orz, ovăz, mei, secară, linte, fasole, soia, seminţe de în şi susan.
 6. „E timpul să redescoperim cerealele şi leguminoasele”, ne îndeamnă studiul EPIC. „Bogăţia lor în fibre participa, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. În sensul acesta, ar fi bine ca pâinea cotidiană să fie înlocuită de şase porţii de grâu încolţit, consumat pe durata unei zile.” Unele leguminoase (mai ales soia) prezintă un alt atu: conţinutul lor bogat în fito-estrogeni. Femeile asiatice, care consumă multe leguminoase încă de la vârsta copilăriei, sunt mult mai puţin atinse de cancerul de sân. Ipoteza avansată: aceşti micro-constituenti sunt capabili să blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare. În schimb, o posibilă cauza de apariţie a cancerului de san poate fi excesul de kilograme acumulate după menopauza.
 7. În concluzie, puneţi linte în toate salatele, mâncaţi cu încredere soia, mâncaţi cereale complete.
 8. Protejaţi-vă intestinul şi controlaţi-vă greutatea.
 9. Optaţi pentru o alimentaţie variată.
 10. Decât să mănânci un anume aliment, mai bine consumi câte puţin din toate
 11. Şi reduceţi consumul de alcool.

De fapt, ideea generală care s-a desprins la congresul de la Pariş a fost că nu există atât alimente protectoare, cât un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean. Şi anume: legume stropite din belşug cu ulei de măsline. Un alt principiu recomandat priveşte alimentele proaspete şi crude, netrecute prin foc. Favorizaţi, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate, şi fructe de toate gusturile şi culorile. Activitatea fizică reduce riscul cancerului de sân. Mişcare!

O a doua surpriză a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidenţei deosebite pe care sportul, mişcarea, o are în stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialiştii recomanda includerea lor în viaţa cotidiană. Nici o zi fără plimbare în aer liber, fără câteva minute de gimnastică sau de alergat. Mişcarea reduce în proporţie de 40% incidenta cancerului, mai ales de sân şi colon, de prostată, plămâni şi uter. Diminuarea riscurilor apare şi la persoanele subţiri, care fac constant mişcare. De unde ideea că nici cei ce au o greutate normală nu sunt feriţi de teribilă maladie. „Un studiu american a demonstrat că densitatea sânului la mamografie se modifică radical după o oră de exerciţiu fizic.” Şi la fel, întreaga structură corporală.

Există o plantă anume pe care o preferaţi?

Eu recomand cu căldură ceaiul verde (mult), care ne protejează de cancer pe mai multe planuri. Cercetătorii americani au descoperit faptul că o substanţă componentă a ceaiului verde poate „nimici” tumorile, privându-le de hrană. Da. Numele ei prescurtat este GCG. Ea inhiba dezvoltarea de noi vase sanguine. Nemaifiind alimentată cu sânge, tumora moare. Dar rezultatele acestor studii îndeamnă la continuarea cercetărilor. De la experienţele în eprubetă sau pe animale până la studiile efectuate pe oameni e cale lungă. Prescriptie de la Congresul Cancerului de la Paris: Înapoi la natură!

Farmacia naturii. Ucigaşii cancerului:

 • Varza (şi, în general, cruciferele) Glucosinolatele, adevărate „pesticide naturale” protejează varza de agenţii nocivi (bacterii, ciuperci). La oameni, ele activează enzima care previne cancerul (GTS). Fierbeţi varză! În felul acesta, substanţele protectoare sunt mai bine valorificate de organism.
 • Strugurii. Resveratrol se numeşte „medicamentul” anticancer din struguri, din zeamă de struguri şi din vin. Această substanţă stopează producerea infecţiilor şi calcifierea arterelor. Pentru frumuseţe: sâmburii (seminţele) de struguri împiedica apariţia petelor de bătrâneţe.
 • Roşiile. Licopenul este „multi-medicamentul” natural pe care-l conţin acestea. Un antioxidant care împiedică apariţia cancerului de pancreas, de intestin, de prostată, de plămâni. Efectul este mai puternic dacă roşiile sunt fierte.
 • Cerealele. Seleniul este microelementul care menţine la „turaţie maximă” o enzimă ce împiedică dezvoltarea tumorilor. Se găseşte în grâul şi în grisul nerafinate industrial.
 • Citricele : Vitamina C previne cancerul. În pielita albă a citricelor se găsesc bioflavonoidele care sporesc de 30 de ori efectul vitaminei C.

Înapoi la natură! Fiecare om se poate apăra şi singur de cancer, dar trebuie să o facă imediat. Iată ce recomanda specialiştii:

– Alcool cu măsură: – bărbaţii: maximum 2 pahare/zi; – femeile: maximum 1 pahar/zi. Ideal: vinul roşu care conţine resveratrol. – Carne puţină: nu mai mult de 80 g/zi. Mai multă carne de pui sau peste, decât carne de miel sau de vită. Carnea nu trebuie prăjită prea tare şi se consuma bucăţile mai slabe. – Ideal: somonul, care conţine acizi graşi Omega 3 şi vitamina D. – Fără grăsimi animale: înlocuiţi-le cu grăsimi vegetale, mai ales cu ulei de măsline. El conţine acizi graşi nesaturaţi şi vitamina E, care ne protejează de cancer. – Sare, cu economie: maximum 6 g/zi. Înlocuiţi-o cu mirodenii şi verdeţuri, bogate în substanţe anticancerigene. – Multe cereale şi leguminoase: experţii recomanda 600-800 g/zi, împărţite în 7 sau mai multe porţii. Optaţi pentru produsele integrale. – Multe legume şi fructe: zilnic, între 400-800 g, împărţite în 5-10 porţii… – Substanţe bioactive se găsesc mai ales în crucifere (varza, conopida, broccoli, gulie etc.) şi în usturoi. – Citricele conţin vitamina C, la fel şi merele (soiurile vechi), afinele, şocul, caisele, morcovii. – Ceaiul verde: băutura ideală.. – Zahăr, aproape deloc: pentru că îngraşă, iar supra-greutatea sporeşte riscul îmbolnăvirii de cancer. Înlocuiţi-l cu miere! Sursa articol: www.infocs.ro

Prescriptie de la Congresul Cancerului de la Paris Înapoi la natură

Congresul cancerului ţinut recent la Paris a confirmat capacitatea excepţională a fructelor şi legumelor de a preveni şi de a vindeca tumorile ucigătoare! „Bomba” ultimului congres mondial al cancerului ţinut la Paris a fost victoria morcovului şi a rubedeniilor lui împotriva bolilor oncologice.

Fructele şi legumele au triumfat.

„Scepticismul nostru este învins.Un studiu mamut, întins pe o durată de 35 de ani şi efectuat pe 500.000 de subiecţi, a dovedit fără drept de apel că alimentaţia vegetariană reduce drastic apariţia cancerului. Practicanţii terapiilor naturiste au avut dreptate. Când Dumnezeu a lăsat boala a lăsat şi leacurile care o pot vindeca. „De necrezut”, a exclamat profesorul francez Michel Boiron, preşedintele fondator al congresului internaţional al cancerului.

Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigaţia europeană prospectiva privind cancerul şi alimentaţia) sunt de necombătut. Legătura dintre cancer şi alimentaţie este edificata.”

Deşi nu e nouă, ideea că hrana joacă un rol decisiv în stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multă vreme respinsă, minimalizata sau privită cu scepticism de lumea medicală occidentală.

Cancerul era interpretat ca o boală în sine, declanşată prin dereglarea necontrolată a unor celule. Un soi de „nebunie” organică.

Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare anchetă realizată vreodată asupra relaţiei dintre nutriţie şi cancer.
Studiile efectuate compara alimentaţia şi modul de viaţă a 500.000 de indivizi din ţările nordice şi sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt şi de cărnuri grase, ceilalţi – consumatori de legume, fructe şi untdelemn de măsline. Începând cu anul 1970, majoritatea subiecţilor au fost urmăriţi fiecare în parte, în medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate în iunie 2005 şi comunicate oficial la congresul de la Pariş . A fost primul studiu combinat şi cu prelevări de sânge şi ADN, stocate în bănci biologice, pentru cercetarea indicilor nutriţionali.

Concluzia e clară: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului.

Prescriptie de la Congresul Cancerului de la Paris: Înapoi la natură!
Iată şi câteva prescripţii importante rezultate din studiul EPIC:

 1. Consumaţi cât mai multe fructe şi legume. Persoanele care consumă în medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (şapte porţii de fructe şi de legume mâncate pe întinderea unei zile) reduc riscul îmbolnăvirii de cancer cu 40%.
 2. Cifra creşte, dacă pe lângă alimentaţia vegetariană, veţi fi atenţi să vă şi mişcaţi. Mai ales cancerul intestinal şi cel de colon sunt ţinute în frâu printr-o alimentaţie adecvată combinată cu sport. „Marele progres al acestui studiu constă în faptul de-a arăta că riscul cancerului poate fi drastic redus prin creşterea consumului de fructe şi de legume, principalele surse de fibre alimentare”, spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial în probleme de nutritive şi cancer.
 3. Vegetalele: bariera împotriva cancerului de colon. Includeţi în fiecare din mesele dvs. o legumă sau o salată şi un fruct la desert. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele conţin combinaţii de substanţe protectoare.. Pentru a beneficia de ele, variaţi culorile: după ce mâncaţi un măr roşu, gustaţi o pară aurie sau un strugure negru. La fel şi în cazul legumelor: după o tomată roşie, consumaţi un broccoli verde sau o ridiche neagră. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar în coloranţii din plante. Eficienţa lor a fost constatata nu doar în cancerul de colon, ci şi în cel de prostată, pancreas, plămâni, esofag.
 4. Uitaţi carnea, mâncaţi peste. Se bănuia de multă vreme că excesul de carne nu este sănătos. Studiul EPIC confirma şi această realitate. Analiza efectuată a grupat carnea în trei categorii: carne roşie, mezeluri şi carne de pasăre.
  Din prima grupă fac parte carnea de vită, viţel, porc, proaspătă, tocată sau congelată. – Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vită, conservate în saramura, cu sau fără nitraţi, afumăturile, carnea uscată sau conservată prin fierbere: jambonul, cârnaţii, pateul de ficat, crenvurştii etc.
  Păsările au fost reprezentate de gâscă şi pui.
  Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne şi mezeluri. În schimb, nu există nici o problemă cu carnea de pasăre, cu condiţia să nu fie din crescătorii.
  Ca soluţie alternativă pentru carne se recomandă peştele, deşi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin.
 5. Se presupune că anumiţi acizi graşi, prezenţi în mare cantitate în uleiul de peşte, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase. Leguminoase şi cereale complete: Grâu, orz, ovăz, mei, secară, linte, fasole, soia, seminţe de în şi susan.
 6. „E timpul să redescoperim cerealele şi leguminoasele”, ne îndeamnă studiul EPIC. „Bogăţia lor în fibre participa, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. În sensul acesta, ar fi bine ca pâinea cotidiană să fie înlocuită de şase porţii de grâu încolţit, consumat pe durata unei zile.” Unele leguminoase (mai ales soia) prezintă un alt atu: conţinutul lor bogat în fito-estrogeni.
  Femeile asiatice, care consumă multe leguminoase încă de la vârsta copilăriei, sunt mult mai puţin atinse de cancerul de sân.
  Ipoteza avansată: aceşti micro-constituenti sunt capabili să blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare.
  În schimb, o posibilă cauza de apariţie a cancerului de san poate fi excesul de kilograme acumulate după menopauza.
 7. În concluzie, puneţi linte în toate salatele, mâncaţi cu încredere soia, mâncaţi cereale complete.
 8. Protejaţi-vă intestinul şi controlaţi-vă greutatea.
 9. Optaţi pentru o alimentaţie variată.
 10. Decât să mănânci un anume aliment, mai bine consumi câte puţin din toate
 11. Şi reduceţi consumul de alcool.

De fapt, ideea generală care s-a desprins la congresul de la Pariş a fost că nu există atât alimente protectoare, cât un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean.

Şi anume: legume stropite din belşug cu ulei de măsline.

Un alt principiu recomandat priveşte alimentele proaspete şi crude, netrecute prin foc. Favorizaţi, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate, şi fructe de toate gusturile şi culorile.

Activitatea fizică reduce riscul cancerului de sân. Mişcare!

O a doua surpriză a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidenţei deosebite pe care sportul, mişcarea, o are în stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialiştii recomanda includerea lor în viaţa cotidiană. Nici o zi fără plimbare în aer liber, fără câteva minute de gimnastică sau de alergat. Mişcarea reduce în proporţie de 40% incidenta cancerului, mai ales de sân şi colon, de prostată, plămâni şi uter. Diminuarea riscurilor apare şi la persoanele subţiri, care fac constant mişcare.

De unde ideea că nici cei ce au o greutate normală nu sunt feriţi de teribilă maladie. „Un studiu american a demonstrat că densitatea sânului la mamografie se modifică radical după o oră de exerciţiu fizic.” Şi la fel, întreaga structură corporală.

Există o plantă anume pe care o preferaţi?

Eu recomand cu căldură ceaiul verde (mult), care ne protejează de cancer pe mai multe planuri.

Cercetătorii americani au descoperit faptul că o substanţă componentă a ceaiului verde poate „nimici” tumorile, privându-le de hrană.
Da. Numele ei prescurtat este GCG. Ea inhiba dezvoltarea de noi vase sanguine. Nemaifiind alimentată cu sânge, tumora moare. Dar rezultatele acestor studii îndeamnă la continuarea cercetărilor.

De la experienţele în eprubetă sau pe animale până la studiile efectuate pe oameni e cale lungă.

Prescriptie de la Congresul Cancerului de la Paris: Înapoi la natură!

Farmacia naturii.

Ucigaşii cancerului:

 • Varza (şi, în general, cruciferele) Glucosinolatele, adevărate „pesticide naturale” protejează varza de agenţii nocivi (bacterii, ciuperci). La oameni, ele activează enzima care previne cancerul (GTS). Fierbeţi varză! În felul acesta, substanţele protectoare sunt mai bine valorificate de organism.
 • Strugurii. Resveratrol se numeşte „medicamentul” anticancer din struguri, din zeamă de struguri şi din vin. Această substanţă stopează producerea infecţiilor şi calcifierea arterelor. Pentru frumuseţe: sâmburii (seminţele) de struguri împiedica apariţia petelor de bătrâneţe.
 • Roşiile. Licopenul este „multi-medicamentul” natural pe care-l conţin acestea. Un antioxidant care împiedică apariţia cancerului de pancreas, de intestin, de prostată, de plămâni. Efectul este mai puternic dacă roşiile sunt fierte.
 • Cerealele. Seleniul este microelementul care menţine la „turaţie maximă” o enzimă ce împiedică dezvoltarea tumorilor. Se găseşte în grâul şi în grisul nerafinate industrial.
 • Citricele : Vitamina C previne cancerul. În pielita albă a citricelor se găsesc bioflavonoidele care sporesc de 30 de ori efectul vitaminei C.

Înapoi la natură! Fiecare om se poate apăra şi singur de cancer, dar trebuie să o facă imediat.

Iată ce recomanda specialiştii:

– Alcool cu măsură: – bărbaţii: maximum 2 pahare/zi; – femeile: maximum 1 pahar/zi. Ideal: vinul roşu care conţine resveratrol.
– Carne puţină: nu mai mult de 80 g/zi.
Mai multă carne de pui sau peste, decât carne de miel sau de vită.
Carnea nu trebuie prăjită prea tare şi se consuma bucăţile mai slabe.
– Ideal: somonul, care conţine acizi graşi Omega 3 şi vitamina D.
– Fără grăsimi animale: înlocuiţi-le cu grăsimi vegetale, mai ales cu ulei de măsline.
El conţine acizi graşi nesaturaţi şi vitamina E, care ne protejează de cancer.
– Sare, cu economie: maximum 6 g/zi. Înlocuiţi-o cu mirodenii şi verdeţuri, bogate în substanţe anticancerigene.
– Multe cereale şi leguminoase: experţii recomanda 600-800 g/zi, împărţite în 7 sau mai multe porţii.
Optaţi pentru produsele integrale.
– Multe legume şi fructe: zilnic, între 400-800 g, împărţite în 5-10 porţii… – Substanţe bioactive se găsesc mai ales în crucifere (varza, conopida, broccoli, gulie etc.) şi în usturoi.
– Citricele conţin vitamina C, la fel şi merele (soiurile vechi), afinele, şocul, caisele, morcovii.
– Ceaiul verde: băutura ideală..
– Zahăr, aproape deloc: pentru că îngraşă, iar supra-greutatea sporeşte riscul îmbolnăvirii de cancer. Înlocuiţi-l cu miere!

Sursa articol: www.infocs.ro

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! 🙂

Article banner new

Print Friendly, PDF & Email
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.