Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Praline raw de ciocolata

Draga noastra prietena, Alina Barbu, ne impartaseste astazi o reteta super apetisanta, care nu doar ca ne face pofta de o viata frumoasa si colorata, dar ne si indulceste sanatos ziua :). Asadar, va invitam sa incercati savuroasele, delicioasele si aromatele praline raw by Alina Barbu.

Praline raw de ciocolata

Praline raw de ciocolata by Alina Barbu

Ingrediente:

  • 200 gr unt de cacao
  • 100 gr caju măcinat
  • 2 linguri generoase de miere zaharisita
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriță carob
  • 1 varf cutit sare de Himalaya
  • coaja de portocala organica
  • visine congelate (optional)
  • alune de padure/migdale/nuca (optional)

Mod de preparare:

  1. Pentru a prepara ciocolata alba, se topesc untul de cacao si mierea la bain marie.
  2. Se iau 4 linguri din acest amestec, peste care se adauga coaja de portocala (dupa gust) si sare de Himalaya, se amesteca pentru a fi bine incorporate, apoi se toarna in formele pt bomboane pentru a crea “efectele speciale” :).
  3. Pentru versiunea roz se adauga compozitiei preparate anterior, 1 linguriță de piure de vișine.
  4. Se lasa compozitia 10 minute la frigider, iar intre timp, în amestecul de unt de cacao și miere se adaugă cacaua, carobul, sare de Himalaya si coaja de portocala, pentru a obtine ciocolata neagra.
  5. Se scot formele din frigider si optional se adauga cate o aluna de pădure/migdala/nuca (daca doriti un interior crocant).
  6. Se completeaza cu restul compozitiei de ciocolata.
  7. Se lasa la frigider pana cand se intaresc, apoi se savureaza.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Ads Article


Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




2 thoughts on “Praline raw de ciocolata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *