Prajitura raw cu trandafir si ciocolata
ian. 26, 2015Ruxandra NicaDeserturi, Petreceri/Sarbatori, Retete, Retete Raw, Torturi/Placinte0
Ne tinem de promisiune si continuam seria inspiratiilor pentru o zi dulce-sanatoasa si frumoasa :). Astazi, maRawChef Florentina Moraru ne incanta din nou cu aroma trandafirilor si ne impartaseste reteta deliciului Rose'n Choco Raw Cake.
Rose'n Choco Raw Cake
Ingrediente:
Prajitura:
- 5 linguri nuci caju (hidratate peste noapte)
- 1/2 cana trandafir pentru dulceata (decongelat peste noapte, sau proaspat, dar inmuiat in zeama de lamaie), sau puteti folosi orice fruct preferati
- 1 lingura miere
- 2 linguri pline de tarate de psyllium
Topping de ciocolata raw:
- 2 linguri unt de cacao topit la bain marie
- 1 lingurita miere
- 1 lingurita cacao alcalina
- esenta vanilie
Mod de preparare:
Prajitura:
- Introduceti nucile de caju in robotul prevazut cu lama in forma de S si procesati 30 de secunde.
- Adaugati trandafirii, mierea si taratele de psyllium si procesati pana obtineti o crema omogena.
- Asezati crema in forme si lasati la rece 1-2 ore.
Topping de ciocolata:
- Topiti untul de cacao, adaugati mierea, cacaua si vanilia si amestecati foarte bine.
- Lasati putin la temperatura camerei sa se raceasca.
- Scoateti prajiturile din forma, le asezati pe o farfurie si turnati topping-ul de ciocolata.
- Savurati cu placere!!
Ne tinem de promisiune si continuam seria inspiratiilor pentru o zi dulce-sanatoasa si frumoasa :). Astazi, maRawChef Florentina Moraru ne incanta din nou cu aroma trandafirilor si ne impartaseste reteta deliciului Rose’n Choco Raw Cake.
Rose’n Choco Raw Cake
Ingrediente:
Prajitura:
- 5 linguri nuci caju (hidratate peste noapte)
- 1/2 cana trandafir pentru dulceata (decongelat peste noapte, sau proaspat, dar inmuiat in zeama de lamaie), sau puteti folosi orice fruct preferati
- 1 lingura miere
- 2 linguri pline de tarate de psyllium
Topping de ciocolata raw:
- 2 linguri unt de cacao topit la bain marie
- 1 lingurita miere
- 1 lingurita cacao alcalina
- esenta vanilie
Mod de preparare:
Prajitura:
- Introduceti nucile de caju in robotul prevazut cu lama in forma de S si procesati 30 de secunde.
- Adaugati trandafirii, mierea si taratele de psyllium si procesati pana obtineti o crema omogena.
- Asezati crema in forme si lasati la rece 1-2 ore.
Topping de ciocolata:
- Topiti untul de cacao, adaugati mierea, cacaua si vanilia si amestecati foarte bine.
- Lasati putin la temperatura camerei sa se raceasca.
- Scoateti prajiturile din forma, le asezati pe o farfurie si turnati topping-ul de ciocolata.
- Savurati cu placere!!
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! 🙂