Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Pomelo curata arterele inimii

Pomelo

Mai dulceag decât grepfruitul, pomelo, acest fruct exotic pe care românii par să-l adore, este originar din Asia și are nenumărate proprietăți curative.

Mai înainte de toate însă, este delicios la gust. Poate fi consumat pe post de gustare, dimineața, dar și sub formă de suc, sau adăugat in salate și marinate, pentru aroma sa acrișoară. Pomelo are 0% grăsime și doar 36 de calorii pe suta de grame, ceea ce îl plasează în topul alimentelor preferate de cei ce vor sa elimine kg in plus.

Pomelo este bogat in vitamine si minerale, substante active si detoxifiante, care reduc stresul oxidativ si refac depozitele energetice. Printre nutrientii continuti se numara: Vitamina C, Vitamina D, Vitamina E, Vitamina A, Vitamine din complexul B, Vitamina K, magneziu, sodiu, potasiu, litiu, calciu etc. Pomelo este, de asemenea, bogat in antioxidanti.

Interesant este că în anii 30’ dieta cu pomelo era populară printre vedetele de la Hollywood, datorită unei enzime din componența sa care topește grăsimile. Pomelo, ca și grepfruitul, este bogat în fibre, asigurând 8% din necesarul zilnic, iar acestea nu doar că ajută la buna funcționare a colonului, dar oferă și o senzație de sațietate.

Citricele sunt cunoscute pentru rezervele de vitamina C, iar pomelo nu face excepție. Printre altele, vitamina C luptă cu infecțiile și previne atacul de cord. Acest fruct este deosebit de important și pentru inimă, fiindcă reglează cu succes presiunea sanguină și curăță vasele de sânge de grăsime. La toate acestea se adaugă puterea de a lupta cu cancerul, coaja unui pomelor fiind plină de bioflavonoizi. Aceste substanțe reduc riscul de cancer pancreatic, intenstinal și de sân.

Chinezii îl folosesc pentru a trata tusea, răul de mișcare și indigestia.

Între beneficiile consumului regulat de pomelo amintim:

  • Crește rezervele energetice ale organismului, stimulând sistemul imunitar;
  • Combate eficient oboseala și astenia;
  • Este util în perioadele de convalescență, în cele de suprasolicitare fizică și psihică;
  • Accelerează arderile, fiind util în curele de slăbire;
  • Reduce stresul oxidativ, având efecte antioxidante;
  • Previne cancerul;
  • Previne anemia;
  • Previne ateroscleroza și indirect bolile cardiovasculare prin protecția pe vasele de sânge;
  • Activează digestia;
  • Favorizează absorbția fierului în intestin;
  • Activează acidul folic;
  • Încetinește arteroscleroza;
  • Încetinește procesul de îmbătrânire;
  • Întărește oasele;
  • Crește peristaltismul intestinal prin conținutul de fibre, reducând totodată riscul cancerului de colon;
  • Combate constipația prin conținutul de fibre vegetale;
  • Prin conținutul ridicat de vitamine ajută la menținerea sănătății și frumuseții părului;
  • Previne durerile de cap obișnuite atât prin conținutul de apă care ajută la menținerea tensiunii arteriale intracraniene, cât și prin substanțele energizante pe care le conține;
  • Curăță dinții și previne apariția cariilor;
  • Combate căderea părului prin vitaminizarea rădăcinii firului de păr;
  • În uz extern este util pe zonele cu piele aspră, deshidratată, având efecte de regenerare și întinerire. Respectivele zone cutanate se masează cu o felie de fruct sau se aplică suc proaspăt și nu se clătește.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

S-ar putea sa-ti placa si:

Beneficiile cireselor asupra organismului

Beneficiile uimitoare ale capsunilor

Sursa articol: www.doctorulzilei.ro; www.doxoligia.ro

Ads Article


Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *