Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii si beneficiile sale numeroase

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii si beneficiile sale

Albert Einstein: "Dacă albina ar dispărea de pe suprafaţa globului, omul ar mai avea doar patru ani de trăit".

Polenul un miracol al naturii, adunat din 300 de flori

Polenul este o pulbere fină, divers colorată în nuanţe de galben, portocaliu sau maro-roşcat, constituit din grăuncioare microscopice pe care albina le culege din flori, iar pentru a forma o singură granulă de polen, o albină trebuie să viziteze în medie 300 de flori.

Polenul este considerat de cercetători în domeniu din lumea întreagă unul dintre cele mai pure alimente, pentru că plantele care se hrănesc cu apă şi lumină condensează această energie, oferind-o înapoi naturii.

Polenul este unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare folosite de om, fiind utilizat încă din antichitate de către egipteni şi chinezi, ca medicament natural şi factor de întinerire a organismului.

De ce este recomandat să alegem polenul în stare crudă?

Nimeni nu contestă beneficiile pe care le aduce polenul uscat, însă cele mai recente studii din domeniul apifitoterapiei au evidenţiat faptul că atunci când polenul este uscat la căldură, se distrug lactobacilii, bifidobacilii, drojdiile conţinute în el precum şi o mare parte din vitamine, enzime, pro-enzime, reducându-se foarte mult efectele benefice ale polenului. Prin acţiunea de uscare a polenului, lactobacilii care ajută la purificarea, protejarea şi regenerarea florei intestinale sunt distruşi. Din acest motiv, polenul crud este o alegere mai bună şi mult mai eficientă în tratarea afecţiunilor din sfera colonului şi a tranzitului intestinal, iar calitatea lui în acest sens este incontestabilă. Mergând cu comparaţia până la ele­mente microscopice, toate înclină balanţa în favoarea polenului crud. Polenul crud conţine o mare varietate de vitamine, enzime, microelemente care sunt dificil de găsit într-un alt produs natural.

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii

Polenul crud, un aliment natural complet

În polenul crud se găsesc practic toate elementele chimice care constituie corpul omenesc.

Polenul şi mierea sunt singurele resurse alimentare care conţin 22 de nutrienţi. În polenul crud se regăsesc toţi micronutrienţii atât de importanţi pentru sănătatea noastră si care lipsesc din alimentele moderne rafinate şi supraprocesate. Polenul crud este un veritabil aliment echilibrant, dinamizator şi revitalizant al organismului uman.

Polenul crud este în sine, o generoasă ofertă de vitamine, atât liposolubile A (şi provitamina A), D, E, F, cât şi hidrosolubile C, P (rutin), acid folic, B1, B2, B3 (PP), B5, B6, B8 (H), conţinând atât macroelemente minerale Ca, Mg, P, K, Na cât şi microelemente Cu, Fe, Mn, Ni, S, Se, Si, Zn, B, Co, Cr, I, Mo.

Seleniul din polenul crud – antioxidant, detoxifiant, anticanceros şi antitumoral

Polenul crud reprezintă una din cele mai bogate surse cunoscute de seleniu. Seleniul este un antioxidant puter­nic, lucru cunoscut deja de multă vreme, iar după nuca de Brazilia, polenul este creditat ca a doua sursă naturală de seleniu.

Seleniul este esenţial în procesul de eliminare a metalelor grele din organism şi în general, pentru detoxifierea organismului. Datorită efectelor sinergice ale diferiţilor factori antioxidanţi şi de eliminare a elementelor toxice din organism, polenul crud este un aliat preţios în purificarea şi întărirea organismului, asigurând un metabolism celular sănătos.

Este recunoscut faptul că antioxidanţii au un rol important în prevenţia şi tratarea cancerelor. Antioxidante puternice, vitaminele A şi E, se găsesc în mari cantităţi în polen. De asemenea, flavonoidele din compoziţia polenului crud oferă o intensă acţiune antioxidantă. Polenul crud este un ajutor preţios în chimioterapie şi radioterapie, şi ajută de asemenea în combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei si ale iradierilor.

În cazul pacienţilor care prezintă tumori, polenul crud în combinaţie cu propolisul, lăptişorul de matcă şi zeolitul aduce un suport maxim nutritiv de micronutrienţi extrem de necesari în cazul unei boli atât de dificile. O întrebare frecventă este dacă hrănind organismul, polenul nu hrăneşte cumva şi tumorile. Raspunsul este un NU clar: polenul nu hrăneşte tumora, la fel cum nici un alt aliment viu şi sănătos nu face acest lucru. Doar alimentele rafinate, procesate şi cu aditivi chimici sunt surse de producere şi de întreţinere a tumorilor.

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii

Polenul crud şi longevitatea

Substanţele antioxidante, prezente din belşug în polenul crud, precum şi flavonoidele conţinute de acesta sunt o sursă redutabilă contra îmbătrânirii şi uzurii premature a organismului. Polenul crud este un puternic detoxifiant natural al organismului, iar consumul său sistematic permite evitarea îmbătrânirii premature, contribuind astfel la menţinerea longevităţii.

Conform doctorului G. Liebold, din Karlsruhe, Germania, "Polenul crud constituie o profilaxie excelentă şi un tratament terapeutic împotriva tuturor simptomele de îmbătrânire prematură. Polenul crud ar trebui să fie considerat un tratament geriatric universal sub forma unui remediu natural.”

Profesor dr. Nicolai Tsitsin, un biolog şi botanist renumit de la Institutul de Longevitate, a întreprins un studiu ştiinţific asupra peste 200 de apicultori din Georgia care aveau peste 125 de ani, iar acest lucru uimitor se datora consumului zilnic de miere şi polen, dar mai ales de polen. El a concluzionat în urma acestui studiu următoarele: “Consumat în mod regulat şi în cantitate suficientă, polenul crud de albine poate prelungi viaţa omului cu mulţi ani.”

Alte efecte şi beneficii miraculoase ale folosirii polenului crud

Polenul crud acţionează ca un adevărat medicament natural împotriva următoarelor afecţiuni:

-   reglator perfect al funcţiilor digestive;

-   are un puternic efect stimulent, tonic, antiseptic şi antibiotic;

- îmbunătăţeşte considerabil activitatea creierului, fiind foarte util pentru persoanele care desfăşoară o muncă intelectuală, crescând capacitatea de concentrare şi eliminând oboseala cronică;

- combate stările de slăbiciune şi anemiile;

- stimulează creşterea armonioasă în cazul copiilor;

- combate eficient nevrozele, stresul, surmenajul, neurastenia şi depresiile;

- este un foarte bun întăritor al inimii şi este foarte eficient în majoritatea bolilor circulatorii;

- ajută la dizolvarea calculilor biliari;

- este foarte indicat în afecţiunile aparatului respirator – bronşite, tuse, gripă;

- ajută foarte mult la refacerea florei intestinale, fiind un minunat probiotic vegetal.

Administrarea polenului crud

Polenul crud se poate lua constant, chiar pe întreaga durată a vieţii, deoarece nu prezintă efecte adverse.

Atunci când se administrează pentru prima dată granule de polen crud, este recomandat să se înceapă cu o linguriţă de polen, care se ia preferabil dimineaţa pe stomacul gol, doza crescând treptat până la o lingură, pe parcursul a două săptămâni.

Daca este consumat simplu sau doar amestecat cu miere, tubul digestiv nu reuşeşte să absoarbă întregul conţinut nutritiv al polenului iar o bună parte din aceşti nutrienţi este eliminată. În schimb, daca este dizolvat, cu 15-20 minute înainte de administrare, el se va absorbi în organism în proporţie de 100%. Se poate dizolva foarte bine în apa cu suc proaspăt de lămâie, sucuri proaspăt stoarse din fructe sau legume, kefir sau borş.

Pentru a urma o cură terepeutică cu polen crud, este indicat ca persoanele care se confruntă cu anumite probleme de sănătate să ceară sfatul unui medic apifitoterapeut.

Cum se păstrează polenul crud?

Congelarea este modul ideal de păstrare a calităţilor nutriţionale excepţionale ale polenului crud. Comparativ cu polenul apicol uscat sau orice alt supliment alimentar procesat, polenul crud congelat este un adevărat aliment viu, plin de enzime şi bacterii prietenoase pentru organismul uman. Odată decongelat, polenul crud se poate păstra în frigider, preferabil în borcane de sticlă cu capac. În frigider poate fi păstrat în condiţii optime timp de 2 săptămâni.

Contraindicaţii

Desi rare, pericolele polenului exista. E mai bine sa fiţi prudent cand vreţi sa folositi astfel de suplimente si sa cunoasteţi toate contraindicaţiile.

* Persoanele care sufera de boli de inima, hipertensiune arteriala si orice boala a vaselor de sange ar trebui sa stea departe de polen. * Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa il evite, de asemenea, pentru ca, desi nu s-au raportat cazuri de efecte secundare si chiar daca ar putea fi benefic pentru acest grup, efectul polenului de albine nu a fost studiat pe aceste persoane, avand in vedere conditia lor delicata. * Cei care sufera de diabet, astm si cei care urmeaza un tratament cu medicamente ar trebui sa fie precauti in ceea ce priveste terapia cu polen. Cel mai bine, pentru acestia, ar fi sa consulte medicul inainte. * Daca polenul este colectat din zone puternic industrializate, exista posibilitatea ca in locul beneficiilor, sa fie daunator, deoarece absoarbe foarte usor poluantii. Prin urmare, trebuie sa fiti foarte sigur de unde provine polenul dvs.

Efectele secundare ale polenului

Unul dintre beneficiile polenului este ca trateaza alergiile. Acest lucru se face prin procesul de desensibilizare. Asta inseamna ca mici cantitati de polen sunt introduse in corp. Sistemul imunitar le vede ca substante straine si ca raspuns, corpul produce substante care impiedica reactiile nocive atunci cand inhalam polen data viitoare. Cu toate acestea, polenul, care este folosit pentru tratarea alergiilor, poate declansa si el reactii alergice la unii oameni. Simptomele sunt mancarime in gat, eruptii cutanate, febra, urticarie, tuse si respiratie suieratoare. In cazurile severe, persoana afectata poate intra in soc anafilactic - umflarea gatului si a limbii, ceea ce impiedica respiratia. Astfel de reactii se observa la acei indivizi care sunt predispusi la reactii alergice, in special la cele cauzate de intepatura de albina. Cei care au antecedente de soc anafilactic trebuie sa evite cu orice pret consumul de polen.

In afara de aceste reactii alergice, alte efecte secundare ale polenului sunt: * Problemele gastro-intestinale * Diareea * Durerile de stomac * Oboseala * Durerile de cap * Durerea toracica

Sursa articol: catalinluca.blogspot.rowww.roportal.ro

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii si beneficiile sale

Albert Einstein: „Dacă albina ar dispărea de pe suprafaţa globului, omul ar mai avea doar patru ani de trăit„.

Polenul un miracol al naturii, adunat din 300 de flori

Polenul este o pulbere fină, divers colorată în nuanţe de galben, portocaliu sau maro-roşcat, constituit din grăuncioare microscopice pe care albina le culege din flori, iar pentru a forma o singură granulă de polen, o albină trebuie să viziteze în medie 300 de flori.

Polenul este considerat de cercetători în domeniu din lumea întreagă unul dintre cele mai pure alimente, pentru că plantele care se hrănesc cu apă şi lumină condensează această energie, oferind-o înapoi naturii.

Polenul este unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare folosite de om, fiind utilizat încă din antichitate de către egipteni şi chinezi, ca medicament natural şi factor de întinerire a organismului.

De ce este recomandat să alegem polenul în stare crudă?

Nimeni nu contestă beneficiile pe care le aduce polenul uscat, însă cele mai recente studii din domeniul apifitoterapiei au evidenţiat faptul că atunci când polenul este uscat la căldură, se distrug lactobacilii, bifidobacilii, drojdiile conţinute în el precum şi o mare parte din vitamine, enzime, pro-enzime, reducându-se foarte mult efectele benefice ale polenului. Prin acţiunea de uscare a polenului, lactobacilii care ajută la purificarea, protejarea şi regenerarea florei intestinale sunt distruşi. Din acest motiv, polenul crud este o alegere mai bună şi mult mai eficientă în tratarea afecţiunilor din sfera colonului şi a tranzitului intestinal, iar calitatea lui în acest sens este incontestabilă. Mergând cu comparaţia până la ele­mente microscopice, toate înclină balanţa în favoarea polenului crud. Polenul crud conţine o mare varietate de vitamine, enzime, microelemente care sunt dificil de găsit într-un alt produs natural.

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii

Polenul crud, un aliment natural complet

În polenul crud se găsesc practic toate elementele chimice care constituie corpul omenesc.

Polenul şi mierea sunt singurele resurse alimentare care conţin 22 de nutrienţi. În polenul crud se regăsesc toţi micronutrienţii atât de importanţi pentru sănătatea noastră si care lipsesc din alimentele moderne rafinate şi supraprocesate. Polenul crud este un veritabil aliment echilibrant, dinamizator şi revitalizant al organismului uman.

Polenul crud este în sine, o generoasă ofertă de vitamine, atât liposolubile A (şi provitamina A), D, E, F, cât şi hidrosolubile C, P (rutin), acid folic, B1, B2, B3 (PP), B5, B6, B8 (H), conţinând atât macroelemente minerale Ca, Mg, P, K, Na cât şi microelemente Cu, Fe, Mn, Ni, S, Se, Si, Zn, B, Co, Cr, I, Mo.

Seleniul din polenul crud – antioxidant, detoxifiant, anticanceros şi antitumoral

Polenul crud reprezintă una din cele mai bogate surse cunoscute de seleniu. Seleniul este un antioxidant puter­nic, lucru cunoscut deja de multă vreme, iar după nuca de Brazilia, polenul este creditat ca a doua sursă naturală de seleniu.

Seleniul este esenţial în procesul de eliminare a metalelor grele din organism şi în general, pentru detoxifierea organismului. Datorită efectelor sinergice ale diferiţilor factori antioxidanţi şi de eliminare a elementelor toxice din organism, polenul crud este un aliat preţios în purificarea şi întărirea organismului, asigurând un metabolism celular sănătos.

Este recunoscut faptul că antioxidanţii au un rol important în prevenţia şi tratarea cancerelor. Antioxidante puternice, vitaminele A şi E, se găsesc în mari cantităţi în polen. De asemenea, flavonoidele din compoziţia polenului crud oferă o intensă acţiune antioxidantă. Polenul crud este un ajutor preţios în chimioterapie şi radioterapie, şi ajută de asemenea în combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei si ale iradierilor.

În cazul pacienţilor care prezintă tumori, polenul crud în combinaţie cu propolisul, lăptişorul de matcă şi zeolitul aduce un suport maxim nutritiv de micronutrienţi extrem de necesari în cazul unei boli atât de dificile. O întrebare frecventă este dacă hrănind organismul, polenul nu hrăneşte cumva şi tumorile. Raspunsul este un NU clar: polenul nu hrăneşte tumora, la fel cum nici un alt aliment viu şi sănătos nu face acest lucru. Doar alimentele rafinate, procesate şi cu aditivi chimici sunt surse de producere şi de întreţinere a tumorilor.

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii

Polenul crud şi longevitatea

Substanţele antioxidante, prezente din belşug în polenul crud, precum şi flavonoidele conţinute de acesta sunt o sursă redutabilă contra îmbătrânirii şi uzurii premature a organismului. Polenul crud este un puternic detoxifiant natural al organismului, iar consumul său sistematic permite evitarea îmbătrânirii premature, contribuind astfel la menţinerea longevităţii.

Conform doctorului G. Liebold, din Karlsruhe, Germania, „Polenul crud constituie o profilaxie excelentă şi un tratament terapeutic împotriva tuturor simptomele de îmbătrânire prematură. Polenul crud ar trebui să fie considerat un tratament geriatric universal sub forma unui remediu natural.”

Profesor dr. Nicolai Tsitsin, un biolog şi botanist renumit de la Institutul de Longevitate, a întreprins un studiu ştiinţific asupra peste 200 de apicultori din Georgia care aveau peste 125 de ani, iar acest lucru uimitor se datora consumului zilnic de miere şi polen, dar mai ales de polen. El a concluzionat în urma acestui studiu următoarele: “Consumat în mod regulat şi în cantitate suficientă, polenul crud de albine poate prelungi viaţa omului cu mulţi ani.”

Alte efecte şi beneficii miraculoase ale folosirii polenului crud

Polenul crud acţionează ca un adevărat medicament natural împotriva următoarelor afecţiuni:

–   reglator perfect al funcţiilor digestive;

–   are un puternic efect stimulent, tonic, antiseptic şi antibiotic;

– îmbunătăţeşte considerabil activitatea creierului, fiind foarte util pentru persoanele care desfăşoară o muncă intelectuală, crescând capacitatea de concentrare şi eliminând oboseala cronică;

– combate stările de slăbiciune şi anemiile;

– stimulează creşterea armonioasă în cazul copiilor;

– combate eficient nevrozele, stresul, surmenajul, neurastenia şi depresiile;

– este un foarte bun întăritor al inimii şi este foarte eficient în majoritatea bolilor circulatorii;

– ajută la dizolvarea calculilor biliari;

– este foarte indicat în afecţiunile aparatului respirator – bronşite, tuse, gripă;

– ajută foarte mult la refacerea florei intestinale, fiind un minunat probiotic vegetal.

Administrarea polenului crud

Polenul crud se poate lua constant, chiar pe întreaga durată a vieţii, deoarece nu prezintă efecte adverse.

Atunci când se administrează pentru prima dată granule de polen crud, este recomandat să se înceapă cu o linguriţă de polen, care se ia preferabil dimineaţa pe stomacul gol, doza crescând treptat până la o lingură, pe parcursul a două săptămâni.

Daca este consumat simplu sau doar amestecat cu miere, tubul digestiv nu reuşeşte să absoarbă întregul conţinut nutritiv al polenului iar o bună parte din aceşti nutrienţi este eliminată. În schimb, daca este dizolvat, cu 15-20 minute înainte de administrare, el se va absorbi în organism în proporţie de 100%. Se poate dizolva foarte bine în apa cu suc proaspăt de lămâie, sucuri proaspăt stoarse din fructe sau legume, kefir sau borş.

Pentru a urma o cură terepeutică cu polen crud, este indicat ca persoanele care se confruntă cu anumite probleme de sănătate să ceară sfatul unui medic apifitoterapeut.

Cum se păstrează polenul crud?

Congelarea este modul ideal de păstrare a calităţilor nutriţionale excepţionale ale polenului crud. Comparativ cu polenul apicol uscat sau orice alt supliment alimentar procesat, polenul crud congelat este un adevărat aliment viu, plin de enzime şi bacterii prietenoase pentru organismul uman. Odată decongelat, polenul crud se poate păstra în frigider, preferabil în borcane de sticlă cu capac. În frigider poate fi păstrat în condiţii optime timp de 2 săptămâni.

Contraindicaţii

Desi rare, pericolele polenului exista. E mai bine sa fiţi prudent cand vreţi sa folositi astfel de suplimente si sa cunoasteţi toate contraindicaţiile.

* Persoanele care sufera de boli de inima, hipertensiune arteriala si orice boala a vaselor de sange ar trebui sa stea departe de polen.

* Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa il evite, de asemenea, pentru ca, desi nu s-au raportat cazuri de efecte secundare si chiar daca ar putea fi benefic pentru acest grup, efectul polenului de albine nu a fost studiat pe aceste persoane, avand in vedere conditia lor delicata.

* Cei care sufera de diabet, astm si cei care urmeaza un tratament cu medicamente ar trebui sa fie precauti in ceea ce priveste terapia cu polen. Cel mai bine, pentru acestia, ar fi sa consulte medicul inainte.

* Daca polenul este colectat din zone puternic industrializate, exista posibilitatea ca in locul beneficiilor, sa fie daunator, deoarece absoarbe foarte usor poluantii. Prin urmare, trebuie sa fiti foarte sigur de unde provine polenul dvs.

Efectele secundare ale polenului

Unul dintre beneficiile polenului este ca trateaza alergiile. Acest lucru se face prin procesul de desensibilizare. Asta inseamna ca mici cantitati de polen sunt introduse in corp. Sistemul imunitar le vede ca substante straine si ca raspuns, corpul produce substante care impiedica reactiile nocive atunci cand inhalam polen data viitoare. Cu toate acestea, polenul, care este folosit pentru tratarea alergiilor, poate declansa si el reactii alergice la unii oameni. Simptomele sunt mancarime in gat, eruptii cutanate, febra, urticarie, tuse si respiratie suieratoare. In cazurile severe, persoana afectata poate intra in soc anafilactic – umflarea gatului si a limbii, ceea ce impiedica respiratia. Astfel de reactii se observa la acei indivizi care sunt predispusi la reactii alergice, in special la cele cauzate de intepatura de albina. Cei care au antecedente de soc anafilactic trebuie sa evite cu orice pret consumul de polen.

In afara de aceste reactii alergice, alte efecte secundare ale polenului sunt:

* Problemele gastro-intestinale
* Diareea
* Durerile de stomac
* Oboseala
* Durerile de cap
* Durerea toracica

Sursa articol: catalinluca.blogspot.rowww.roportal.ro

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! 🙂

Article banner new

Print Friendly, PDF & Email
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.