Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Placinta raw cu banana

Inspiratia delicios de sanatoasa de astazi face parte din categoria Healthy Savory Treats si este impartasita de Erin Bosdet de la Simply Dish. Placinta raw cu banane se prepara in numai 5 minute si este un desert nutritiv, racoritor si satios, perfect de savurat oricand.

Placinta raw cu banane

Placinta raw cu banane by Simply Dish

Ingrediente:

Blat:

  • 3/4 ceasca fulgi de nuca de cocos
  • 1/2 ceasca curmale (inmuiate 30 minute inainte)
  • 1/2 ceasca nuci hidratate peste noapte
  • 1/4 ceasca hrisca hidratata peste noapte

Crema de banane:

  • 2 banane mici foarte coapte
  • 1/2 ceasca nuci braziliene
  • 1/2 ceasca ulei de cocos (incalzit la bain marie)
  • 2 linguri nectar de cocos/miere sau sirop de agave
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:

Blat:

  1. Introduceti ingredientele aferente blatului in blender si procesati la viteza mare pana cand obtineti o compozitie lipicioasa.
  2. Intindeti uniform compozitia in forma de tort si lasati la frigider cat timp preparati crema.

Crema de banane:

  1. Introduceti in blender ingredientele, mai putin uleiul de cocos.
  2. Procesati la viteza mare pana cand sunt bine amestecate, apoi adaugati uleiul.
  3. Procesati intreaga compozitie cat este necesar pentru a obtine o crema omogena.
  4. Turnati crema peste blatul obtinut anterior si lasati la congelator cel putin 1 ora pentru a se intari.
  5. Savurati!! (Pastrati la frigider sau la congelator).

Sursa reteta si foto: simplydish.wordpress.com

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




5 thoughts on “Placinta raw cu banana

  1. radu Mirela

    Cred ca e foarte bun. Singurul aspect , major de altfel, care ma deranjeaza este ca aceste retete pot fi considerate un moft, atata timp cât sunt deosebirt de costisitoare pentru …omul de rand. Eu sunt invatatoare, dar nu pot sa-mi permit sa trec la raw. vreau retete ale caror ingrediente sa fie autohtone.

    Reply
    1. Ruxandra Nica Post author

      Va inteleg perfect!! Intr-adevar aceasta reteta este mai costisitoare, insa este ceva mai speciala. Insa majoritatea retetelor pe care le gasiti pe site (http://marawvegan.ro/categorie/retete/retete-raw-2/) sunt foarte accesibile, iar ingredientele se gasesc in supermarketur, hipermarketuri, piete si magazine naturiste. Pe site prezentam totul diversificat, astfel incat oricine sa-si poata permita sa manance sanatos. O zi frumoasa!!

      Cu drag,
      Ruxandra

      Reply
  2. Anca

    Pare delicioasa,o intrebare stupida: nu am inteles cum se pun nucile braziliene in blender- se rasnesc? Sau se hidrateaza si ele peste noapte? Sau se pun in robotul cu lama S? In blenderul meu nu merg prea bine…

    Reply
    1. Ruxandra Nica Post author

      Buna Anca! Nucile braziliene nu se hidrateaza, iar pentru a obtine o compozitie cremoasa, da, intai se introduc nucile in blenderul prevazut cu lama S si se proceseaza pana se obtine o textura fainoasa, apoi se adauga bananele taiate felii si restul ingredientelor. Cei care au blender cu o putere mare, gen Vitamix sau Bledtech pot introduce toate ingredientele deodata, cu exceptia uleiului de cocos. Zi frumoasa!!

      Cu drag,
      Ruxandra

      Reply
      1. Anca

        Multumesc mult pentru raspuns, Ruxandra. Diseara incerc reteta, abia astept! Inca o data multumesc, sfarsit de saptamana placut!

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *