Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Pilaf de hrisca si legume

Hranitoare, aromata si super gustoasa, hrisca este un aliment intalnit in bucataria multor popoare. Este superioara atat graului, cat si orezului, din multe puncte de vedere. Hrisca contine mult mai putine glucide, nu contine gluten, in schimb are un continut bogat in lisina (aminoacid esential). Din punct de vedere nutritiv, aceasta contine fier, seleniu, calciu, dar si cantitati impresionante de antioxidanti. De asemenea, are un rol important in mentinerea nivelului scazut de glucoza.

Hrisca poate fi o alegere foarte buna atat in deserturi, cat si in diverse mancaruri. Personal prefer sa o prepar ca si alternativa mult mai sanatoasa a orezului. Asadar, astazi am ales  sa pregatesc un pilaf delicios cu hrisca si legume.

Pilaf cu hrisca si legume

Pilaf cu hrisca si legume

Ingrediente:

  • 6 linguri hrisca integrala hidratata peste noapte
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie medie
  • 2 rosii mari
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 lingurita ulei de masline
  • cateva fire patrunjel proaspat
  • sare de Himalaya (dupa gust)
  • busuioc uscat sau proaspat (dupa gust)
  • cimbru uscat (dupa gust)

Mod de preparare:

  1. Spalati legumele si le curatati. Morcovul il taiati foarte subtire cu ajutorul unui peeler, ceapa o taiati julien, rosiile le decojiti, iar ardeiul il taiati bucatele subtiri.
  2. Amestecati legumele cu busuiocul, cimbrul si sarea si le pregatiti la abur, eventual intr-un steamer, in jur de 10-15 minute.
  3. Intr-un bol puneti hrisca, care a fost hidratata, impreuna cu legumele, uleiul de masline, amestecati cat sa se imbine aromele si decorati cu patrunjel proaspat.
  4. Acum pilaful este perfect de savurat!!
Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *