Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Pate raw vegetal de spanac si urzici

O noua reteta sanatoasa si delicioasa de sezon ne este impartasita astazi in exclusivitate de Florentina Moraru.

Iar daca tot vorbim despre o reteta sanatoasa sa vedem si beneficiile principalelor ingrediente folosite :).

In 100 de grame de spanac crud sunt doar 25 de calorii. Spanacul este una dintre principalele surse de vitamina K, 100 de grame de spanac asigurand 500% din doza zilnica recomandata. In 100 de grame de spanac se mai gaseste dublul cantitatii de vitamina A necesara zilnic, 15% din necesarul de fier, calciu (in 100 de grame de afla 14% din necesarul zilnic), si vitamina C (13%, din doza zilnica). Spanacul mai contine cantitati importante de vitamina B2, B6, 100 de grame de frunze de spanac aducand circa 12% din necesarul zilnic. La aceasta se adauga si 11% din necesarul zilnic de vitamina E (tot in 100 de grame de spanac), precum si 7% din cantitatea de fosfor si zinc necesara organismului.

In completarea aportului de nutrienti ai retetei noastre de astazi vin si urzicile, care desi nu sunt deloc prietenoase cu pielea noastra, vin cu numeroase beneficii pentru organism. Acestea sunt o excelenta sursa de proteine, fier si alte minerale esentiale pentru corpul nostru. Tot urzicile sunt printre cele mai bogate plante in substante benefice pentru corpul uman fapt ce a determinat nutritionistii sa le recomande ca alimente sau plante medicinale pentru detoxifierea si pentru regenerarea organismului. Contin substante de natura proteica si glucidica, un numar incredibil de aminoacizi, vitaminele B2, K si C, polivitamina A, acid pantotenic, beta caroten, saruri de calciu, fier, siliciu, magneziu, potasiu,amine, cetone, steroli si multe altele in cantitati mai mici. Proprietatile antiinflamatorii sunt datorate prostaglandinelor.

Pâté raw vegetal de spanac si urzici

Pate raw vegetal de spanac si urzici

Ingrediente:

  • 1/2 kg spanac proaspat
  • 1/2 kg urzici proaspete
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 5 fire usturoi verde
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
  • sare Himalaya (dupa gust)
  • 1 lingura ulei de masline (sau de cocos)

Mod de preparare:

  1. Spalati foarte bine spanacul si urzicile, iar apoi le scurgeti.
  2. Introduceti in robotul prevazut cu lama in forma de S: spanacul, urzicile si usturoiul verde, toate taiate marunt.
  3. Adaugati si restul ingredientelor si procesati pana obtineti o textura cremoasa si fina.
  4. Puteti servi cu legume proaspete, sau cu painici raw.
Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *