Odata cu venirea primaverii, ne bucuram nu doar de superbele flori de sezon, ci si de gradinile pline cu verdeturi. Asa ca m-am simtit inspirata sa pregatesc o reteta traditionala cu urzici, pe care acum v-o impartasesc cu drag. Va invit sa o incercati si sa ne spuneti parerea!!
Primavara a venit in adevaratul sens al cuvantului. Si dovada avem, nu numai florile de sezon, ci si gradinile pline de verdeturi. Asadar, astazi m-am gandit sa incerc o reteta usoara, traditionala cu urzici.
Pate de urzici
Ingrediente:
- 1/2 kg de urzici proaspete
- 1 lingura ulei de cocos
- sare de Himalaya (dupa gust)
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
- Curatati urzicile si le spalati foarte bine, in cateva ape, dupa care le puneti la fiert 10-15 min.
- Le scurgeti si le lasati putin sa se raceasca.
- Apoi le puneti intr-un bol, adaugati sarea, uleiul, usturoiul zdrobit si pesmetul, iar cu ajutorul unul blender de mana, procesati pana obtineti o crema moale si omogena. In functie de consistenta dorita mai puteti adauga apa, pesmet sau ulei.
- Puteti servi cu mamaliguta, painici raw sau legume proaspete.
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!!