Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Pate de urzici

Odata cu venirea primaverii, ne bucuram nu doar de superbele flori de sezon, ci si de gradinile pline cu verdeturi. Asa ca m-am simtit inspirata sa pregatesc o reteta traditionala cu urzici, pe care acum v-o impartasesc cu drag. Va invit sa o incercati si sa ne spuneti parerea!! :)

Primavara a venit in adevaratul sens al cuvantului. Si dovada avem, nu numai florile de sezon, ci si gradinile pline de verdeturi. Asadar, astazi m-am gandit sa incerc o reteta usoara, traditionala cu urzici.

 Pate de urzici

Pate de urzici

Ingrediente:

  • 1/2 kg de urzici proaspete
  • 1 lingura ulei de cocos
  • sare de Himalaya (dupa gust)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare:

  1. Curatati urzicile si le spalati foarte bine, in cateva ape, dupa care le puneti la fiert 10-15 min.
  2. Le scurgeti si le lasati putin sa se raceasca.
  3. Apoi le puneti intr-un bol, adaugati sarea, uleiul, usturoiul zdrobit si pesmetul, iar cu ajutorul unul blender de mana, procesati pana obtineti o crema moale si omogena. In functie de consistenta dorita mai puteti adauga apa, pesmet sau ulei.
  4. Puteti servi cu mamaliguta, painici raw sau legume proaspete.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Ads Article


Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *