Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Pasta de dinți din ulei de cocos, mai eficientă decât cea mentolată

Pasta de dinți pe bază de ulei de cocos, mai eficientă decât cea mentolată

În urma testelor realizate în laborator, cercetătorii din cadrul Institutului de Tehnologie Athlone din Irlanda au descoperit că uleiul de cocos este capabil să inhibe dezvoltarea bacteriilor care se găsesc în cavitatea bucală şi care sunt responsabile de apariţia cariilor dentare, notează „The Telegraph".

Specialiștii spun că uleiul de cocos este un antibiotic natural, care ar putea fi folosit la crearea unor noi game de produsele destinate îngrijirii orale, precum pasta de dinţi. Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au testat acţiunea antibacteriană a uleiului de nucă de cocos în starea sa naturală şi a uleiului de nucă de cocos care a fost tratat cu enzime, într-un proces similar cu digestia. Ambele tipuri de ulei au fost testate împotriva tulpinilor streptococice. Rezultatele testelor au arătat că uleiul de cocos tratat cu enzime inhibă puternic creşterea mai multor tulpini de streptococi, inclusiv Streptococcus mutans, bacterie responsabilă de apariţia cariilor dentare.

„Caria dentară este o problemă de sănătate care afectează 60-90% dintre copii şi majoritatea adulţilor din ţările industrializate. Incorporarea uleiului de cocos modificat în produsele pentru igiena dentară ar fi o alternativă atractivă la aditivii chimici, mai ales că se lucrează cu concentraţii scăzute. Pe măsură ce creşte rezistenţa la antibiotice, este important să ne îndreptăm atenţia spre noi modalităţi de a combate infecţia microbiană", a spus dr. Damien Brady, coordonatorul acestui experiment.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

S-ar putea sa-ti placa si:

Pasta de dinti sanatoasa cu ulei de cocos

Sursa articol: www.adevarul.ro

Ads Article

Print Friendly, PDF & Email
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.