Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Paine raw cu ovaz si miere

Aceasta paine este absoluta delicioasa si este singura care aduce cu gustul painii obisnuite. O puteti servi cu diverse feluri de mancare, salate, simpla, sau la micul dejun alaturi de gemuri raw. In special cand este calda, scoasa din deshidrator este foarte yummmyyy!!

Pofta de o viata sanatoasa!! :)


Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Paine raw cu ovaz si miere

Paine raw ovaz si miere

By Ruxandra Nica Published: noiembrie 12, 2013

    Aceasta paine este absoluta delicioasa si este singura care aduce cu gustul painii obisnuite. O puteti servi cu diverse feluri de …

    Ingrediente

    Mod de preparare

    1. Procesati in blender ovazul pana cand obtineti o pudra fina.
    2. Pentru a obtine faina de in, puneti semintele de in intr-o rasnita si procesati pana cand obtineti pudra fina. Adaugati peste faina de ovaz, alaturi de condimentele preferate (busuioc/oregano) si de sare, apoi procesati.
    3. Adaugati si restul ingredientelor si procesati la viteza medie. Transferati compozitia intr-un vas adanc si mai framantati pana cand obtineti o textura omogena.
    4. Dati forma dorita compozitiei si asezati-o in tava deshidratorului.
    5. Cu ajutorul unei pensule ungeti painea cu miere si adaugati cateva seminte de in deasupra.
    6. Lasati la deshidratat timp de ora la temperatura de 45 grade, pana cand se formeaza o crusta crocanta deasupra painii.
    7. Apoi scoateti-o din deshidrator, puneti-o pe un tocator de lemn si taiati-o in felii. Aseazti feliile inapoi in deshidrator si lasati-le inca aproximativ 10 ore la temperatura de 40 grade. Serviti.
    8. Recomandarea mea este sa o pastrati intr-un recipient inchis la frigider intre 3-4 zile. Termenul de valabilitate depinde foarte mult de cat de "coapta" este. In orice caz, o alimenatatie raw, presupune ca produsele sa fie cat mai proaspete, asadar, incercati sa nu le pastrati prea mult.
    Print Friendly




    10 thoughts on “Paine raw cu ovaz si miere

    1. Ella

      Foarte interesanta painea aceasta. As vrea sa incerc si eu. Arata f. bine in poza. N-am mai intalnit pana acum metoda aceasta de a face paine la deshidrator. Cam ce consitenta ar trebui sa aiba feliile de paine cand sunt gata “coapte”? Nu e prea pregnant gustul de migdale? Chiar are gust de paine sau e mai mult ca o prajitura? Acum pregatesc boabele de ovaz si maine ma apuc de treaba :)
      Multumesc!

      Reply
    2. Ella

      Si inca o intrebare … cam cat de groasa e painea pe care o formezi initial? In poza pare ca are cam o latime de palma. Chiar se formeaza crusta intr-o ora si se poate taia dc e asa de groasa painea?
      merci :)

      Reply
      1. Ruxandra Nica Post author

        Buna Ella,

        Crusta care se formeaza nu-ti imagina ca va fi “arsura” aceea de la painea traditionala :). Cat sa fie usor crocanta, este indeajuns, iar daca vrei, o poti tine mai mult, bineinteles :). Gustul este foarte bun, chiar aduce cel mai bine cu painea traditionala. Astept si parerea ta dupa ce o incerci!! Spor!!

        Zi minunata,
        Ruxandra

        Reply
    3. Ella

      Tocmai am taiat painea felii. Au cam 1 cm grosime (n-am reusit sa le tai mai subtiri ca se sfarmau). Cat sa le tin la deshidratat? Am setat temperatura la 40C.
      Merci!

      Reply
    4. Ella

      Excelenta painea! Chiar aduce cu painea traditionala. Si ideea cu mierea e geniala. Initial, eram cam scpetica in privinta mierii pt ca nu voiam o paine dulce. Insa fara miere ar fi fost plictisitoare. E important sa nu lasati painea prea mult in deshidrator dupa ce o taiati felii, ca se usuca prea tare.

      Reply
      1. Ruxandra Nica Post author

        Multumim Ella pentru impartasirea si a impresiei tale!! Daca se intampla sa ai o fotografie si esti de acord o putem posta pe pagina de Facebook Maraw Vegan’s Lifestyle, alaturi de acest feedback :). O seara minunata!!

        Reply

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

    Current ye@r *