Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Paine raw cu aroma frantuzeasca :)

Paine raw cu aroma frantuzeasca 🙂

By Ruxandra Nica Published: iunie 12, 2013

    Buna dimineata, dragi prieteni! M-am trezit ieri dimineata cu un dor de Paris... ce mai iubesc Franta!! Si evident cand ma gandesc …

    Ingrediente

    Mod de preparare

    1. Inainte de toate procesam in blender ovazul pana cand obtinem o textura foarte fina. La fel facem si cu fulgii de cocos. Apoi macinam semintele de in intr-o rasnita de cafea. Iar dupa ce avem cele 3 tipuri de faina, trecem mai departe.
    2. Punem in blender faina de in, faina de cocos, condimentele frantuzesti si sarea. Procesam pana cand se amesteca bine.
    3. Adaugam pulpa de migdale, gelul de alge marine, pasta de curmale si sucul de lamaie. Procesam pana cand obtinem o compozitie omogena. Daca pulpa de migdale era umeda, respectiv daca o utilizati imediat ce ati terminat de preparat laptele de migdale, compozitia se va omogeniza mai repede. Insa, daca folositi o pulpa de migdale ce o aveti de mai multa vreme, va recomand sa adaugati in compozitie cate 1 lingura de apa, in timp ce blenderul merge, pana cand obtineti compozitia dorita.
    4. Dati compozitiei forma dorita si asezati in deshidrator. Lasati la deshidratat 1 ora, la temperatura de 40 grade. Dupa ce formeaza la suprafata crusta, o scoateti.
    5. Taiati painea in felii, apoi introduceti inapoi in deshidrator timp de aprozimativ 10 ore, la temperatura de 35 C. Verficati ca interiorul feliilor sa fie uscate, dar nu tari :).
    6. Putem pastra intr-un vas inchis etans timp de 3-5 zile. Termenul de valabilitate depinde de gradul de uscare. Cu cat este mai umeda, cu atat va dura mai putin. Insa, dupa cum mentionam si in alte cazuri, o alimenatatie raw, presupune ca produsele sa fie cat mai proaspete, asadar, incercati sa nu le pastrati prea mult.
    Print Friendly, PDF & Email




    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.