Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Paine raw cu aroma frantuzeasca :)

Buna dimineata, dragi prieteni!

M-am trezit ieri dimineata cu un dor de Paris… ce mai iubesc Franta!! Si evident cand ma gandesc la aceasta tara minunata, nu se poate sa nu-mi vina in minte croissantul pufos ce-mi placea sa-l mananc cald dimineata de la “boulangerie”, dar cu mintea si cunostintele de acum, imi trece rapid pofta si mi se muta focusul pe bucataria mea maRaw :). Si uite asa, ma gandesc sa pastrez ce este mai frumos si sanatos din toate locurile mele preferate si cautand inspiratie pentru o painica frantuzeasca, imi vin in gand cateva condimente (tarhonul, mararul si mustarul).  Asa ca trec la treaba. Iau ingredientele de baza ale painicii raw cu ovaz si miere si incep sa mai adaug, sa mai scot si uite asa … acum pot sa va prezint painica raw cu aroma frantuzeasca :). Ce bine e sa zambesti sanatos!! :) Caci zambeam si dupa croissant, dar mai cu remuscari asa :).

Pofta de o viata sanatoasa, dragii mei!! 

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Paine raw cu aroma frantuzeasca :)

Paine raw cu aroma frantuzeasca

By Ruxandra Nica Published: iunie 12, 2013

    Buna dimineata, dragi prieteni! M-am trezit ieri dimineata cu un dor de Paris... ce mai iubesc Franta!! Si evident cand ma gandesc …

    Ingrediente

    Mod de preparare

    1. Inainte de toate procesam in blender ovazul pana cand obtinem o textura foarte fina. La fel facem si cu fulgii de cocos. Apoi macinam semintele de in intr-o rasnita de cafea. Iar dupa ce avem cele 3 tipuri de faina, trecem mai departe.
    2. Punem in blender faina de in, faina de cocos, condimentele frantuzesti si sarea. Procesam pana cand se amesteca bine.
    3. Adaugam pulpa de migdale, gelul de alge marine, pasta de curmale si sucul de lamaie. Procesam pana cand obtinem o compozitie omogena. Daca pulpa de migdale era umeda, respectiv daca o utilizati imediat ce ati terminat de preparat laptele de migdale, compozitia se va omogeniza mai repede. Insa, daca folositi o pulpa de migdale ce o aveti de mai multa vreme, va recomand sa adaugati in compozitie cate 1 lingura de apa, in timp ce blenderul merge, pana cand obtineti compozitia dorita.
    4. Dati compozitiei forma dorita si asezati in deshidrator. Lasati la deshidratat 1 ora, la temperatura de 40 grade. Dupa ce formeaza la suprafata crusta, o scoateti.
    5. Taiati painea in felii, apoi introduceti inapoi in deshidrator timp de aprozimativ 10 ore, la temperatura de 35 C. Verficati ca interiorul feliilor sa fie uscate, dar nu tari :).
    6. Putem pastra intr-un vas inchis etans timp de 3-5 zile. Termenul de valabilitate depinde de gradul de uscare. Cu cat este mai umeda, cu atat va dura mai putin. Insa, dupa cum mentionam si in alte cazuri, o alimenatatie raw, presupune ca produsele sa fie cat mai proaspete, asadar, incercati sa nu le pastrati prea mult.
    Print Friendly




    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

    Current ye@r *