Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Paine cu ovaz si mirodenii

Astazi va impartasesc cea de-a doua reteta din seria painicilor super delicioase, fragede si pline de nutrienti. Ca si in cazul retetei anterioare, aceste painici pot fi preparate atat cu ajutorul deshidratorului, in cazul in care aveti unul, rezultand astfel painici raw, cat si folosind cuptorul aragazului. Reteta este la fel de simpla si usor de preparat, iar aromele te indeamna sa le savurezi numaidecat :).

De ce am ales ca ingredient principal fulgii de ovazDeoarece acestia reprezinta o importanta sursa de vitaminele B si E, fier, zinc, magneziu, seleniu, fibre si proteine, dar si fitochimicale ce au puternice proprietati anticancerigene si energizante. Consumul de fulgi de ovaz intareste sistemul imunitar, protejeaza vederea, ajuta impotriva stresului, oboselii fizice si psihice, ofera o senzatie de satietate de durata, tine nivelul glicemiei sub control si regleaza nivelul colesterolului.

Paine cu ovaz si mirodenii

Painici cu fulgi de ovaz si mirodenii

Ingrediente:

  • 1 1/2 cana fulgi de ovaz
  • 4 linguri seminte de in (rasnite anterior)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 10 rosii cherry marinate cu busuioc (sau proaspete)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 linguri suc de rosii (sau apa plata)
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare de Himalaya (dupa gust)
  • chimen (dupa gust)
  • busuioc (dupa gust)
  • cimbru (dupa gust)
  • piper (dupa gust)

Mod de preparare:

  1. Introduceti in aparatul prevazut cu lama in forma de “S” fulgii de ovaz si procesati cateva secunde pana obtineti consistenta unei faini.
  2. Adaugati semintele de in rasnite, morcovul taiat bucatele, usturoiul zdrobit, rosiile curatate, uleiul de masline, sucul de rosii si restul ingredientelor si procesati pana obtineti o compozitie bine inchegata, care se poate modela foarte usor in maini.
  3. Din compozitia obtinuta vor rezulta 9 painici care se modeleaza dupa preferinte si se asaza intr-o tava de cuptor, pe o foaie de copt.
  4. Introduceti tava in cuptorul incalzit in prealabil si lasati painicile la copt la temperatura cea mai mica, pana cand se rumenesc. Din cand in cand le verificati, eventual le si intoarceti pe partea cealalta, daca este cazul.
  5. Cand sunt gata, scoateti tava din cuptor, o lasati putin sa se raceasca, dupa care scoateti painicile din ea si le asezati intr-un bol. Le puteti savura ca atare, sau impreuna cu hummus, guacamole, pate-uri si salate ori supe .
Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




4 thoughts on “Paine cu ovaz si mirodenii

  1. Andreea

    Am incercat aceasta reteta aseara. Am adus painicile pe post de crackers la serviciu si au avut succes nebun. Sigur o sa mai fac :)

    Reply
      1. Andreea

        Tocmai fac o pizza vegana al carei blat fi exact compozitia pentru aceasta painica. Deocamdata este la cuptor 15 minute… revin cu impresii :)

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *