Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Nuca de cocos

Nuca cocos

Nuca de cocos este considerata un super-aliment ce ofera hidratare, satietate, iar datorita proprietatilor sale medicinale, adauga sanatate organismului nostru. Complet naturala, usor de gasit in supermarket-uri si chiar in piete, acest fruct este foarte accesibil si din punctul de vedere al pretului (deobicei variaza intre 2-4 Ron), iar fiecare parte a acesteia poate fi folosita.

Gustul nucii de cocos este foarte indragit, iar aroma de cocos este deseori intalnita in diverse retete raw. Fructul poate fi consumat in stare proaspata, sub forma de fulgi deshidratati, dar si sub forma de lapte sau ulei. Nuca de cocos ajunsa la maturitate are pulpa de culoare alba, crocanta, iar apa din interiorului ei este mai putina si are un gust usor amarui. Aceasta in timp ce in cazul unui fruct verde, apa de cocos este dulce, iar pulpa este mai gelatinoasa.

Nuca cocos

Beneficiile apei din interiorul nucii de cocos:

  • Sursa naturala de hidratare, energie si rezistenta, ceea ce o recomanda ca bautura ideala a sportivilor.
  • Restabileste electrolitii dupa exercitiile fizice.
  • Contine calciu, magneziu si potasiu. O cutie de 330 ml cu apa de cocos are continutul de potasiu  a patru banane, ceea ce ajuta la sanatatea oaselor (potasiul fiind unul dintre mineralele care contribuie la crearea calciului in organism).
  • Saraca in calorii si grasimi.
  • Are proprietati antiseptice actionand ca un antiseptic, antiviral si antifungic, purificand sangele, ducand la vindecarea herpesului, rujeolei, gripei, si chiar a hepatitei C si SIDA.
  • Recomandata in transfuziile de sange, avand o compozitie asemanatoare plasmei umane
  • Contribuie la imbunatatirea imunitatii, cresterea metabolismului si este un adjuvant de incredere in curele de detoxifiere.
  • Saraca in saruri si de asemenea in zaharuri, deci este potrivita si pentru cei care sufera de diabet. Mai mult, consumul regulat de apa de cocos ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange si la echilibrarea Ph-ului organismului.
  • Benefica pentru persoanele care au probleme cu tiroida sau cu rinichii.
  • Combinata cu uleiul de masline, elimina parazitii intestinali.

Ulei de cocos

Grasimile din uleiul de cocos, considerate in trecut periculoase, sunt de fapt benefice. Grasimea saturata numita acid lauric creste nivelul colesterolului bun in corp (HDL), trasformandu-l pe cel rau (LDL) in pregnenolone, o molecula care pregateste productia de hormoni esentiali. Asadar, uleiul de cocos regleaza activitatea glandei tiroide (accelereaza metabolismul, creste nivelul energetic si rezistenta fizica).

Beneficiile uleiului de cocos asupra sanatatii:

  • Distruge bacteriile care cauzeaza infectii ale tractului urinar, gonoreea, boli ale gingiilor, stafilococul.
  • Distruge ciuperca ce duce la apraitia candidei.
  • Distruge virusurile care cauzeaza gripa, bolile infectioase, febra tifoida, HIV.
  • Inhiba dezvoltarea parazitilor, cum ar fi tenia, giardia.
  • Calmează refluxul de acid, ameliorează boala vezicii biliare.
  • Imbunatateste functia intestinala si scade incidenta aparitiei hemoroizilor.
  • Calmeaza si vindeca afectiuni intestinale, ulcere, colita si boala Crohn.
  • Stabilizeaza zaharul din sange si producerea de insulina.
  • Amelioreaza neuropatii.
  • Protejeaza impotriva osteoporozei si reduce problemele de fibroza chistica.
  • Imbunatateste functia pancreatica si producerea enzimelor, reducand pancreatita.
  •  Imbunatateste magneziul si eficientizeaza absorbtia de calciu.
  • Reduce inflamarea muschilor, ajuta la repararea tesuturilor.
  •  Regleaza activitatea glandei tiroide.
  • Protejeaza impotriva cancerului colonului, sanilor si a tractului digestiv.
  • Protejeaza impotriva dezvoltarii bolii Alzheimer. aterosclerozei si a bolilor de inima.
  • Ofera antioxidanti ce lupta impotriva radicalilor liberi, incetinind imbatranirea si reducand aparitia bolilor degenerative, cum ar fi artrita.
  •  Reduce aparitia crizelor epileptice.
  • Stabilizeaza hormonii feminini reducand bufeurile si uscaturile vaginale din timpul menopauzei.
  • Intareste ficatul si-l protejeaza împotriva degenerarii.
  • Calmeaza durerile de urechi atunci cand este amestecat cu usturoi si ulei de masline.

Utilizari actuale ale uleiului de cocos:

  • Formeaza o bariera chimica pe piele pentru a proteja si vindeca infectiile.
  • Hidrateaza si catifelează pielea uscata.
  • Reduce cearcanele si ridurile.
  • Diminueaza aparitia si extinderea varicelor.
  • Hidrateaza pielea inaintea barbieritului.
  • Combinandu-l cu bicarbonatul de sodiu, putem obtine o pasta de dinti foarte eficienta.
  • Calmeaza pielea arsa de soare, ajuta la vindecarea arsurilor de orice tip.
  • Vindeca psoriazis-ul si leziunile cauzate de eczeme.
  • Domoleste durerea provocata de arsuri, mancarimi, muscaturi de insecte sau sarpe.
  • Confera elasticitate pielii ferme.
  • Poate fi utilizat si ca demachiant, indepartand usor si fin machiajul.
  • Vindeca ciuperca unghiilor.
  • Previne sangerarile nazale prin aplicarea fina in interiorul narilor.
  • In amestec cu amidon de porumb si bicarbonat de sodiu, putem obtine un deodorant eficient.
  • Poate fi utilizat ca si ulei de masaj, este lubrifiant natural si chiar actioneaza impotriva razelor solare.
  • Poate fi utilizat ca si balsam de par, previne despicarea varfurilor, reduce aspectul cret si matreata.
  •  Folosit si ca balsam de buze sau ca lotiune dupa bronzat.
  • Elimina cicatricile si vergeturile.
  • Vindeca eruptiile cutanate provocate de folosirea indelungata a scutecelor la copii.

Beneficiile nutritive ale uleiului de cocos:

  • Imbunatateste absorbtia substantelor nutritive si eficientizeaza digestia.
  • Ofera o sursa rapida de energie si stimuleaza metabolismul.
  •  Creste rata metabolica, stabilizeaza greutatea corporala si controleaza poftele alimentare. Continutul de grasimi nesaturate din uleiul de cocos poate ajuta la pierderea in greutate. Motivul din spatele acestui paradox este ca ulei de cocos, in ciuda continutului ridicat de calorii (117 calorii la o lingura), este un accelerator de metabolism care ajuta la stimularea glandei tiroide. Deci, daca intentionati sa urmati o dieta cu ulei de nuca de cocos, sunt suficiente 3 linguri de ulei de nuca de cocos pur pe zi. Acesta poate fi un bun inlocuitor pentru alte uleiuri de gatit si copt. In plus, aroma sa este atat de ispititoare incat multe retete delicioase pot fi preparate folosind acest ulei si nici nu este nociv, chiar si supus temperaturilor ridicate.
  • Grasimea abdominala poate sa dispara ca prin minune, daca iei 2 lingurite de ulei de cocos zilnic, timp de 12 saptamani.
  • Imbunatateste procesul de lactatie in cazul femeilor ce alapteaza.
  • Gratie continutului bogat de vitamina E, este excelent pentru hidratarea si protectia pielii si a parului.
Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *