Happy sweet Mos Nicolae, dragi prieteni!! 🙂 Inspiratia delicios de sanatoasa de astazi ne este recomandata de Florentina Moraru. Va poftim la o negresa raw (inspirata de pe www.bucataras.ro), super rapid de preparat, satioasa si plina de nutrienti: Vit. A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E, K, PP, H, proteine, minerale, grasimi, carbohidrati, fibre, antioxidanti. Deci … cine spunea ca dulciurile nu pot fi sanatoase?!? 🙂
Negresa Raw Vegan
Ingrediente:
- 120 g curmale hidratate 1 ora
- 1 1/2 cana nuci macinate
- 2 linguri carob ( sau cacao raw)
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura miere/alt indulcitor natural
- 2 linguri fulgi nuca de cocos
Mod de preparare:
- Curmalele se scurg de zeama si se introduc in blenderul prevazut cu lama S. Se proceseaza la viteza maxima pana cand obtineti o pasta.
- Nucile se pot macina tot in blender.
- Se amesteca apoi pasta de curmale cu nucile macinate, se adauga cacao raw/carob, scortisoara, miere si se mai proceseaza putin pana se obtine o compozitie omogena.
- Apoi se pune in forma de tort/prajituri la frigider, se lasa in jur de 1 ora.
- Presarati deasupra negresei fulgii de cocos si savurati!!
O intrebare:nucile nu se hidrateaza?
Se hidrateaza peste noapte, apoi se deshidrateaza, pt a fi uscate. Dc sunt umede veti obtine unt prin macinare.