Deliciul super nutritiv si sanatos de astazi ne este impartasit cu aceeasi dragoste de buna noastra prietena, maRaw Vegan MasterChef Florentina Moraru. Va invitam sa incercati acest desert savuros, cu proprietati antioxidante, o textura cremoasa si o prezentare impecabila, ce va va face ziua dulce si foarte frumoasa. Secretul?? Cele 2 ingrediente cheie, atat avocado, cat si banana au rolul de a mentine in organism un nivel de serotonina echilibrat pe cale naturala. Pentru cei care inca nu stiu, serotonina (hormonul fericirii), influenteaza buna dispozitie a fiecaruie dintre noi. Astfel, in momentul in care nivelul de serotonina e scazut, devenim depresivi, anxiosi si tulburati. La celalalt capat al balantei, cand nivelul de serotonina este crescut, starea de fericire si de calm ne cuprinde si simtim ca prindem aripi. Asadar … Are cineva pofta de fericire??? 🙂
Mousse Florence
O portie
Ingrediente:
- 1 banana medie foarte bine coapta
- 1/2 avocado copt bine
- semintele de la o pastaie de vanilie sau 1 lingurita esenta vanilie
- 2 1/2 lingurite miere sau sirop de agave
- 1 varf cutit sare de Himalaya
- 4 lingurite cacao raw sau pudra de roscove (carob)
Mod de preparare:
- Se curata banana si avocado, se taie bucati si se introduc alaturi de celelalte ingrediente in blenderul prevazut cu lama in forma de S.
- Se proceseaza pana se obtine o consistenta cremoasa.
- Se decoreaza cu fulgi de cocos/fructe proaspete/fistic macinat/coaja de portocala, sau orice ale preferinte aveti.
- Se savureaza portia de sanatate!
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! 🙂