Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Mic dejun raw vegan cu mar si hrisca

Mic dejun sanatos si delicios?? Da, se poate!! Reteta impartasita cu drag astazi de maRaw Vegan MasterChef Florentina Moraru este pe cat de savuroasa, pe atat de nutritiva. Cat despre timpul necesar prepararii ei, in numai 5 minute este gata de savurat.

Ingredientul cheie?? Hrisca!!

Hranitoare, aromata si foarte gustoasa, hrisca face parte din categoria plantelor si nu a cerealelor, cum este adesea confundata. Semintele sunt mici, lunguiete, au o culoare cu nuante deschise de verzui si au o coaja dura ce protejeaza miezul. Hrisca e nativa din Asia, iar in Europa este cultivata pe scara larga in Rusia si Polonia. Desi nu este o cereala, calitatile hriscai sunt adesea comparate cu cele ale graului. In mod evident, hrisca este net superioara acestuia deoarece contine mult mai putine glucide, nu contine gluten si este bogata in fier si calciu. In compozitia sa intalnim aproape intregul compus vitaminic B (B1, B2, B3, B4, B5), cat si vitamina E, alaturi de antioxidanti, aminoacizi, acizi grasi si nu in ultimul o multitudine de minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, bor, seleniu). 

Mic dejun raw cu mar si hrisca

Mic dejun maRawsciano-nutritiv

Ingrediente: 

  • 1 mar taiat felii
  • 2 linguri hrisca hidratata peste noapte
  • 2 linguri nuca maruntita
  • 1 lingura stafide maruntite
  • scortisoara (dupa gust)
  • miere (optional)

Mod de preparare:

  • Se asaza feliile de mar in centrul bolului, apoi se asaza hrisca si nucile.
  • Se presara un praf de scortisoara si optional miere, se amesteca si se servesc.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Ads Article

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




One thought on “Mic dejun raw vegan cu mar si hrisca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *