Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Inspiratie inaltatoare – Dobri Dobrev

La 98 de ani, Dobri Dobrev parcurge zilnic pe jos 10 kilometri din satul său, Baylovo (Bulgaria) până în Sofia, în haine și încălțări făcute de el și cerșește în fața Bisericilor Sfântul Alexandru Nevksy sau Sfinții Chiril și Metodie. De-a lungul anilor, cel considerat de mulți un sfânt a agonisit astfel peste 40.000 de euro, pe care însă nu i-a păstrat pentru el. Dobri Dobrev și-a pierdut auzul în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial și, de atunci, a dus o viață de ascet, într-o mică locuință în satul Baylovo și pe străzile Sofiei, cheltuind pentru el doar pensia de 80 de euro pe care o primește de la statul bulgar. Blând și smerit, recunoscător peste măsură oricui îi aruncă o monedă, bătrânul coborât parcă din frescele bisericii, a donat peste 40.000 de euro mănăstirilor care necesitau restaurare (dintre care 20.000 de euro Bisericii Sfântul Alexandru Nevksy, după cum reiese din condicile sfântului lăcaș), orfelinatelor, călugărilor și nevoiașilor.

Inspiratie inaltatoare - Dobri Dobrev

Deși nu are mai mult decât un acoperiș părăginit deasupra capului, departe în satul său și doar hainele de pe el, bătrânul Dobri Dobrev este poate mai bogat decât mulți dintre cei care trăiesc o viață de huzur. Privind chipul său senin am putea crede că, fără a păstra nimic pentru trupul său lumesc, și-a cumpărat din banii cerșiți un loc în rai sau măcar în poveștile care încă se vor spune la secole după moartea sa. Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :) Sursa articol: impactnews.ro

Ads Article

La 98 de ani, Dobri Dobrev parcurge zilnic pe jos 10 kilometri din satul său, Baylovo (Bulgaria) până în Sofia, în haine și încălțări făcute de el și cerșește în fața Bisericilor Sfântul Alexandru Nevksy sau Sfinții Chiril și Metodie. De-a lungul anilor, cel considerat de mulți un sfânt a agonisit astfel peste 40.000 de euro, pe care însă nu i-a păstrat pentru el.

Dobri Dobrev și-a pierdut auzul în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial și, de atunci, a dus o viață de ascet, într-o mică locuință în satul Baylovo și pe străzile Sofiei, cheltuind pentru el doar pensia de 80 de euro pe care o primește de la statul bulgar. Blând și smerit, recunoscător peste măsură oricui îi aruncă o monedă, bătrânul coborât parcă din frescele bisericii, a donat peste 40.000 de euro mănăstirilor care necesitau restaurare (dintre care 20.000 de euro Bisericii Sfântul Alexandru Nevksy, după cum reiese din condicile sfântului lăcaș), orfelinatelor, călugărilor și nevoiașilor.

Inspiratie inaltatoare - Dobri Dobrev

Deși nu are mai mult decât un acoperiș părăginit deasupra capului, departe în satul său și doar hainele de pe el, bătrânul Dobri Dobrev este poate mai bogat decât mulți dintre cei care trăiesc o viață de huzur. Privind chipul său senin am putea crede că, fără a păstra nimic pentru trupul său lumesc, și-a cumpărat din banii cerșiți un loc în rai sau măcar în poveștile care încă se vor spune la secole după moartea sa.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! 🙂

Sursa articol: impactnews.ro

Ads Article


Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! 🙂

Article banner new

Print Friendly, PDF & Email
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.