Pentru o duminica perfecta cu energie si sanatate, va recomand o deliciozitate racoritoare raw vegana plina de nutrienti.
Inghetata raw vegan cu morcov si ghimbir
(aproximativ 3 portii)
Ingrediente:
- 1 morcov mare spalat, curatat si taiat rondele
- o bucatica ghimbir proaspat
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 ceasca nuci de caju (inmuiate cel putin 2 ore)
- 1 ceasca pulpa de nuca de cocos tanara (young thai coconut)
- 1/2 ceasca apa din nuca de cocos tanara
- 2 linguri sirop de agave/miere
- sare de mare (dupa gust)
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- semintele de la o pastaie de vanilie
- 1/4 ceasca ulei de cocos incalzit la bain marie pana devine lichid
Mod de preparare:
- Introduceti in blender toate ingredientele, cu exceptia uleiului de cocos.
- Procesati pana cand obtineti o compozitie cremoasa.
- In timp ce blender functioneaza, adaugati uleiul de cocos si continuati procesarea pana cand acesta este bine incorporat, aproximativ 1 minut.
- Turnati compozitia rezultata in masina de facut inghetata si lasati-o sa se amestece conform instructiunilor de folosire a acesteia.
- Cand ati obtinut textura dorita, depozitati-o intr-un vas ermetic si bagati-o la congelator pana cand se intareste (4 ore, sau peste noapte).
- Savurati!!
TIP: Daca nu aveti un blender profesional, introduceti inainte nucile de caju, apoi morcovii si ghimbirul si procesati bine, abia apoi restul ingredientelor.