Dragi prieteni, chiar daca a trecut weekendul, propun sa continuam rasfatul dulce, sanatos si racoritor. Asa ca astazi a venit randul unei inghetate absolut delicioase. Si, stati putin ca vara abia acum a venit, iar eu pregatesc multe surprize pentru voi :).
Pofta de o viata sanatoasa!! 🙂
Inghetata raw de tahini cu stafide si rom

By iunie 17, 2013
Published:Dragi prieteni, chiar daca a trecut weekendul, propun sa continuam rasfatul dulce, sanatos si racoritor. Asa ca astazi a venit randul …
Ingrediente
- 2 cesti caju (inmuiat 2-4 ore)
- 2 cesti pulpa nuca de cocos
- 1 ceasca lapte de migdale
- 2 cesti stafide
- 3/4 ceasca sirop de agave
- 1/4 ceasca tahini
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1/2 lingurita sare de mare
- esenta de rom (sau rom natural)
Mod de preparare
- Din cantitatea totala de stafide, puneti 1 ceasca peste noapte le inmuiat in rom. Cantitatea ramasa de stafide, va fi procesata in blender alaturi de restul ingredientelor.
- Puneti in blender toate ingredientele, cu exceptia stafidelor inmuiate in rom. Procesati bine, aproximativ 3-4 minute. Nu trebuie sa ramana nici o bucatica de caju neprocesata. Cand obtinem o textura perfect cremoasa putem trece mai departe.
- Puneti compozitia in masina de inghetata si conform instructiunilor, lasati-o sa se amestece timp de 1 ora, poi savurati :).
- Daca nu aveti masina de inghetata, lasati la congelator pana cand se intareste, apoi savurati :).