Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Inghetata raw de lucuma

Lucuma este un fruct subtropical, din Peru. Creste la o altitudine de circa 1000 - 2400 m. Fructul este bogat in nutrienti, avand un nivel crescut de caroten, vitamina B3, carbohidrati, fibre, vitamine si minerale (fier). Pentru obtinerea pudrei de lucuma se foloseste fructul, care este un indulcitor natural.

Inghetata raw de lucuma

Inghetata de lucuma este pe primul loc in preferintele sud-americanilor, dar ea este prea putin cunoscuta in Europa si aproape deloc in Romania. In Peru, inghetata de lucuma este cu mult mai preferata decat cea de fructe de padure, ciocolata sau vanilie. Asadar, astazi va prezint reteta unei inghetate pe cat de speciala si exotica, pe atat de cremoasa si delicioasa.

Inghetata raw de lucuma

Ingrediente:

  • 1 ceasca lucuma pudra
  • 1 ceasca caju hidratat 3 ore
  • 1 lingura vanilie pudra
  • 1 ceasca pulpa de nuca de cocos
  • 1 ceasca miere
  • 1 lingura  Psyllium
  • 1/4 ceasca sirop de agave
  • 1 ceasca apa
  • 1/3 ceasca maca pudra
  • 1 varf cutit sare de Himalaya

Mod de preparare:

  1. Introduceti toate ingredientele in blender si procesati la viteza maxima pana cand obtineti o textura cremoasa.
  2. Puneti compozitia in masina de inghetata si lasati-o sa se amestece timp de 1 ora, urmand instructiunile de utilizare.
  3. Daca nu aveti masina de inghetata, lasati compozitia la congelator pana cand se intareste.
  4. Savurati.

Pofta de o viata sanatoasa!! :)

Print Friendly, PDF & Email




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.