Inghetata raw de cocos cu topping de mure si mere picante
iul. 12, 2014Ruxandra NicaDeserturi, Deserturi reci, Retete
Dragi prieteni, incepem saptamana in forta cu un dulce delicios si sanatos. Iar pentru ca trecuse ceva vreme de cand nu am mai prezentat nici o reteta de inghetata, cred ca ma voi revansa cu aceasta bunatate :). Este printre preferatele mele, iar site-ul Golubka, de unde am preluat reteta, de asemenea.

Ingrediente:
Inghetata:
- 2 cesti caju hidratat peste noapte
- 2 cesti pulpa nuca de cocos
- 1 ceasca suc de mere proaspat stors
- 3/4 ceasca sirop de agave sau miere
- coaja de la 2 protocale (neaparat sa fie organice)
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 3/4 ceasca ulei de cocos
Topping de mure:
- 2 cesti mure proaspete
- miere sau orice alt indulcitor la alegere, dupa gust
Mere picante: (decor optional)
- miere amestecata cu cateva picaturi de esenta de vanilie
- 2 linguri suc proaspat de portocala
- 1-2 mere - taiate felii subtiri
- coaja de la 1 portocala organica
- un praf de scortisoara si de nucsoara - dupa gust
- mure proaspete - optional
Mod de preparare:
Topping de mure:
- Introduceti in blender murele proaspete si indulcitorul pe care-l preferati si procesati pana cand obtineti un piure.
- Treceti piure-ul printr-o strecuratoare, pentru a indeparta semintele si veti obtine toppingul dorit.
Mere picante: (decor optional)
- Amestecati intr-un bol mierea, esenta de vanilie si sucul de protocala.
- Treceti feliile de mar printr-un amestecat format din coaja de portocala, scortisoara si nucsoara.
- Apoi turnati peste feliile de mar acoperite amestecul de miere.
- Lasati sa stea la "macerat" cateva ore, sau pana cand se intareste inghetata.
- Folositi pentru decorarea inghetatei.
Inghetata:
- Introduceti in blender toate ingredientele si procesati pana ce obtineti o textura cremoasa.
- Procesati apoi compozitia in masina de inghetata aproximativ 1 ora, conform instructiunilor de functionare a aparatului.
- Daca nu aveti masina de inghetata, puneti compozitia intr-un vas acoperit si lasati-o la congelator. Ar fi indicat sa mai mestecati din cand in cand.
- Puneti intr-un vas rece o cantitate mica din inghetata, apoi adaugati deasupra topping de mure. Continuati sa adaugati un alt strat de inghetata, apoi din nou unul de topping si tot asa (cum procedam la lasagna). Atunci cand veti servi inghetata sub forme de cupe, aceasta va avea un design interesant si va fi mult mai gustoasa, aromele combinandu-se foarte bine.
- Acoperiti vasul in care ati pus inghetata si lasati in congelator cateva ore inainte de a servi.
- Decorati cu mure proaspete, topping de mere extra si mar picant. Savurati!!
Sursa reteta si fotografie: Golubka
Dragi prieteni, incepem saptamana in forta cu un dulce delicios si sanatos. Iar pentru ca trecuse ceva vreme de cand nu am mai prezentat nici o reteta de inghetata, cred ca ma voi revansa cu aceasta bunatate :). Este printre preferatele mele, iar site-ul Golubka, de unde am preluat reteta, de asemenea.

Ingrediente:
Inghetata:
- 2 cesti caju hidratat peste noapte
- 2 cesti pulpa nuca de cocos
- 1 ceasca suc de mere proaspat stors
- 3/4 ceasca sirop de agave sau miere
- coaja de la 2 protocale (neaparat sa fie organice)
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 3/4 ceasca ulei de cocos
Topping de mure:
- 2 cesti mure proaspete
- miere sau orice alt indulcitor la alegere, dupa gust
Mere picante: (decor optional)
- miere amestecata cu cateva picaturi de esenta de vanilie
- 2 linguri suc proaspat de portocala
- 1-2 mere – taiate felii subtiri
- coaja de la 1 portocala organica
- un praf de scortisoara si de nucsoara – dupa gust
- mure proaspete – optional
Mod de preparare:
Topping de mure:
- Introduceti in blender murele proaspete si indulcitorul pe care-l preferati si procesati pana cand obtineti un piure.
- Treceti piure-ul printr-o strecuratoare, pentru a indeparta semintele si veti obtine toppingul dorit.
Mere picante: (decor optional)
- Amestecati intr-un bol mierea, esenta de vanilie si sucul de protocala.
- Treceti feliile de mar printr-un amestecat format din coaja de portocala, scortisoara si nucsoara.
- Apoi turnati peste feliile de mar acoperite amestecul de miere.
- Lasati sa stea la „macerat” cateva ore, sau pana cand se intareste inghetata.
- Folositi pentru decorarea inghetatei.
Inghetata:
- Introduceti in blender toate ingredientele si procesati pana ce obtineti o textura cremoasa.
- Procesati apoi compozitia in masina de inghetata aproximativ 1 ora, conform instructiunilor de functionare a aparatului.
- Daca nu aveti masina de inghetata, puneti compozitia intr-un vas acoperit si lasati-o la congelator. Ar fi indicat sa mai mestecati din cand in cand.
- Puneti intr-un vas rece o cantitate mica din inghetata, apoi adaugati deasupra topping de mure. Continuati sa adaugati un alt strat de inghetata, apoi din nou unul de topping si tot asa (cum procedam la lasagna). Atunci cand veti servi inghetata sub forme de cupe, aceasta va avea un design interesant si va fi mult mai gustoasa, aromele combinandu-se foarte bine.
- Acoperiti vasul in care ati pus inghetata si lasati in congelator cateva ore inainte de a servi.
- Decorati cu mure proaspete, topping de mere extra si mar picant. Savurati!!
Sursa reteta si fotografie: Golubka
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! 🙂
