Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Inghetata raw de capsuni si ciocolata

Dragi prieteni, in aceasta zi frumoasa de weekend m-am gandit sa le fac o surpriza copiilor, a caror inghetata preferata este, deobicei, cea pe bat. Asadar, daca aveti ceva la timp la dispozitie, ii puteti bucura cu aceasta inghetata delicioasa si sanatoasa. In plus, cred ca vor fi tare fericiti sa va asiste la prepararea ei :). De asemenea, capsunile pot fi inlocuite cu zmeura, mure, afine, sau chiar cu un mix de fructe de padure, dupa preferinte.

Formele de inghetata pe bat le puteti achizitiona din diverse hypermaket-uri, magazine specializate in articole culinare, sau chiar online. Pe shopmania.ro, va puteti face o idee de produse si preturi.

Inghetata raw cu capsuni si ciocolata

Inghetata raw de capsuni si ciocolata 10 inghetate pe bat Ingrediente inghetata:
  • 2 1/2 cesti capsuni proaspete
  • 1 1/3 ceasca lapte de cocos
  • 1-2 linguri sirop de agave
  • 2 lingurite esenta de vanilie
Ingrediente ciocolata:
  • 1/2 ceasca unt de cacao (incalzit la bain-marie pana devine lichid)
  • 1/2 ceasca cacao raw
  • 2 linguri sirop de agave
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
  1. Introduceti in blender capsunile si procesati-le pana cand obtineti un piure.
  2. Adaugati laptele de cocos, siropul de agave si vanilia.
  3. Procesati pana cand obtineti o textura cremoasa.
  4. Introduceti in congelator in forme speciale pentru inghetata pe bat.
  5. Lasati sa se intareasca.
  6. Dupa ce s-a intarit suficient inghetata, preparati ciocolata. Intr-un bol puneti untul de cacao lichid peste care adaugati cacaua si amestecati bine. Adaugati siropul de agave, vanilia si sarea si amestecati pana cand sunt bine incorporate.
  7. Scoateti din forme inghetata, scufundati-le in ciocolata apoi asezati-la pe un suport de silicon, sau pe o hartie de copt.
  8. Lasati la congelator cateva minute, apoi savurati.
Pofta de o viata sanatoasa!! :)  
Print Friendly, PDF & Email




3 thoughts on “Inghetata raw de capsuni si ciocolata

  1. camelia

    am incercat reteta asta…inghetata super, in schimb ciocolata mea nu s-a innegrit si am urmat reteta intocmai,ori nu a fost siropul de agave destul de negru? tu ce marca folosesti? multumesc anticipat!

    Reply
    1. Ruxandra Nica Post author

      Camelia, ai pus si cacao?? Am vazut acum ca uitasem sa trec cantitatea de cacao raw, am adaugat-o acum. Mea Culpa!!! Altfel ar fi trebuit sa iasa, independent de marca siropului de agave, Iar daca preferi ca si indulcitor mierea, iti recomand cu drag aceasta reteta a ciocolatei maRaw ce are un foarte mare succes. O zi minunata si Paste cu lumina si fericire!! <3

      Reply
  2. camelia

    nu te supara dar am mai gasit pe aici o reteta de gem de capsuni care spui tu ca se serveste intins pe paine dar in reteta pomenesti ceva de un blat si o crema.nici acolo nu ai citit innainte sa dai copy-paste?nu vreau sa fiu rautacioasa dar cred ca mai sunt si alte persoane care nu stiu sa gateasca,intra aici isi iau retetele si le urmeaza inntocmai,consuma ingrediente si la sfarsit…surprize surprize nu iese nimic bun.cred ca ar trebui sa probezi tu retetele innainte de a le posta 😉

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.