Inghetata super delicioasa de capsune si busuioc

By iunie 10, 2013
Published:Pentru ca tot am deschis seria dulciurilor "mai indraznete", cu tortul de lavanda si mure, acum va propun o combinatie mai putin …
Ingrediente
- 2 cesti capsune (taiate feliute mici)
- 3/4 ceasca busuioc proaspat (taiat marunt)
- 2 cesti caju (procesat in blender cu 2 cesti apa)
- 1 1/4 ceasca Lapte de migdale dulce (1 ceasca migdale + 1/2 ceasca apa + 2 curmale)
- 3/4 ceasca sirop de agave
- 3 lingurite esenta de vanilie
- 1/8 lingurita sare de Himalaya
Mod de preparare
- Puneti intr-un bol feliutele de capsune
si busuiocul taiat marunt si lasati-le la macerat in frigider, timp de 1 ora.
- Amestecati crema de caju (obtinuta prin amestecul caju-ului cu apa), laptele de migdale, siropul de agave, vanilia si sarea intr-un alt bol, sau amestecati-le cu ajutorul unui mixer, pana cand obtineti o textura cremoasa.
- Adaugati peste acea compozitie capsunele, busuiocul si sucul lasat de acestea, apoi amestecati bine toate ingredientele,
- Puneti compozitia in masina de inghetata si lasati-o timp de 1 ora, apoi serviti.
Daca nu aveti masina de inghetata, puteti pune compozitia in forme pentru gheata, o lasati la congelator pana cand se intareste bine, apoi, cand doriti sa serviti inghetata, scoateti cuburile de gheata, le procesati putin in blender si pofta buna! 🙂