Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Inghetata raw cu unt de arahide si glazura de ciocolata

Dragi prieteni astazi va prezint una dintre inghetatele mele preferate. Este neprocesata, ingredientele pastrandu-si toti nutrientii, este deci … sanatoasa si mai este .. super delicoasaaaa :). In functie de preferinte o puteti adapta oricarui gust, asa ca multumim pe toata lumea. Daca preferati cu fructe, aveti aici o multitudine de variante de unde va puteti alege interiorul. De asemenea, putem adapta si glazura dupa poftele fiecaruia.

Formele de inghetata pe bat le puteti achizitiona din diverse hypermaket-uri, magazine specializate in articole culinare, sau chiar online.

Inghetata raw cu arahide si ciocolata

Inghetata raw cu unt de arahide si glazura de ciocolata

Ingrediente inghetata raw cu unt de arahide:

Ingrediente ciocolata:

  • 2 linguri cacao raw
  • 1/2 ceasca unt de cacao (incalzit la bain-marie pana devine lichid)
  • 2 linguri sirop de agave
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:

  1. Introduceti in blender toate ingredientele necesare prepararii inghetatei raw cu unt de arahide.
  2. Procesati pana cand obtineti o textura cremoasa.
  3. Introduceti in congelator in forme speciale pentru inghetata pe bat.
  4. Lasati sa se intareasca.
  5. Dupa ce s-a intarit suficient inghetata, preparati ciocolata. Intr-un bol, puneti untul de cacao lichid peste care adaugati cacaua si amestecati bine. Adaugati siropul de agave, vanilia si sarea si amestecati pana cand sunt bine incorporate.
  6. Scoateti din forme inghetata, scufundati in ciocolata apoi asezati-la pe un suport de silicon, sau pe o hartie de copt.
  7. Adaugati bucati mici de arahide/nuci/migdale.
  8. Lasati la congelator cateva minute, apoi savurati.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




4 thoughts on “Inghetata raw cu unt de arahide si glazura de ciocolata

  1. Corina

    Nu te supra, ce glazura de ciocolata ai facut tu la reteta asta fara cacao in compozitia ei?! Si daca ai facut-o fara cacacao, asa cum reiese din reteta, de unde poza aceeea cu inghetata glazurata cu ciocolata?!

    Reply
    1. Ruxandra Nica Post author

      Iti multumesc pentru atentionare, Corina!! Intr-adevar mentionasem cacaua numai in modul de preparare, dar nu si la ingrediente. Este vorba de 2 linguri cacao alcalina. Zi minunata si inca o data, multumiri!!! :)

      Reply
      1. corina

        Multumesc pentru raspuns! :) Chiar vreu sa incerc reteta caci am cumparat unt de arahide crud si sunt tare curioasa cum o sa iasa!
        O zi minunata!

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *