Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Hummus veg din naut

Astazi va impartasesc o reteta foarte cunoscuta si indragita tuturor. Preparat traditional din Orientul Mijlociu, hummusul este foarte des intalnit in alimentatia vegetarienilor de pretutindeni.

Ingredientul principal, nautul, are un efect preventiv in cazul acumularii de colesterol in vasele de sange, regleaza nivelul glicemiei, faciliteaza digestia si are rol protector pentru sistemul cardiac. Reprezinta o sursa puternica de proteine si fibre, vitaminele B, calciu, fier, zinc, magneziu, acid folic si aminoacizi.

Hummus veg din naut

Hummus traditional din naut

Ingrediente:

  • 1 cana boabe uscate de naut
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare de Himalaya (dupa gust)
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingura tahini (pasta de susan)
  • boia dulce (pentru decor)
  • patrunjel verde (pentru decor)
  • ulei de masline (pentru decor)

Mod de preparare:

  1. Spalati nautul foarte bine si il puneti la inmuiat peste noapte in apa curata.
  2. Dimineata il fierbeti aproximativ o ora si jumatate. Dupa ce acesta s-a fiert, scurgeti apa si curatati boabele de naut de “camasile” ce se desprind usor de pe ele.
  3. Introduceti in aparatul prevazut cu lama in forma de “S” boabele de naut curatate impreuna cu restul ingredientelor si procesati cateva minute pana cand obtineti o consistenta cremoasa. Gustati si potriviti dupa gust daca preparatul mai are nevoie sa adugati din ingrediente.
  4. Asezati hummusul obtinut intr-un bol si decorati dupa preferinta cu boia dulce, patrunjel verde sau ulei de masline. Il puteti servi cu legume proaspete, paine raw, lipie etc.

Pofta de o viatafrumoasa si sanatoasa!! :)

Banner Concurs

Ads Article

Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *