Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Hummus raw din dovlecel

Hummus raw din dovlecel si seminte de canepa

Dragi prieteni astazi va prezint o noua reteta de hummus raw, de data aceasta ingredientul cheie fiind dovlecelul. Spre deosebire de hummusul traditional, acesta este mult mai usor de digerat de catre organism si este absolut delicios. Iar daca dovlecelul nu este printre legumele voastre preferate, mai avem o alternativa delicioasa si la fel de sanatoasa, hummusul raw din rosii uscate, a carui reteta o gasiti aici.

Hummus raw din dovlecel si seminte de canepa

Ingrediente:
  • 2 cesti dovlecel proaspat taiat rondele
  • 1/4 ceasca seminte de canepa
  • 2-3 linguri tahini
  • 1/4 ceasca marar proaspat tocat
  • 2-3 catei de usturoi, striviti
  • 1/2 lingurita chimion
  • 2-4 linguri suc de lamaie (in functie de preferinte si de textura dorita)
  • 1 lingura ulei din seminte de canepa
  • cayenne, piper negru, sare (optional)
Mod de preparare:
  1. Introduceti toate ingredientele in blender si procesati la viteza maxima pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Daca pasta obtinuta este prea lichida, atunci mai adaugati putin ulei din seminte de canepa, sau mai mult dovlecel. In cazul in care compozitia obtinuta nu este suficient de umeda, adaugati mai mult suc de lamaie.
  2. Hummusul obtinut il puteti servi fie pe paine, fie il puteti impacheta in frunze proaspete de salata verde, sau intinde pe felii de legume proaspete.
  3. Compozitia ramasa o puteti pastra intr-un recipient inchis ermetic, la frigider, timp de 3-4 zile.
Pofta de o viata sanatoasa!! :)
Print Friendly, PDF & Email




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.