Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Grisine crocante cu mirodenii

Grisine aromate

Zilele trecute va prezentam o reteta proprie de painici vegetariene cu seminte si rosii foarte aromate si fragede. Astazi, m-am gandit sa va impartasesc o reteta de grisine crocante insipirata de Diana Andrei. Gustoase si aromate, Crostinni Florentineze pot fi servite ca atare, ori cu diverse salate sau supe.

Crostinni Florentineze

Crostinni Florentineze

Ingrediente:

  • 1/2 cana faina integrala de secara
  • 1/2 cana faina integrala de grau
  • 1/2 cana tarate de grau
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 1 lingura cu varf drojdie uscata
  • 300 ml apa
  • cimbru (dupa gust)
  • chimen (dupa gust)
  • seminte de in rasnite

Mod de preparare:

  1. Puneti drojdia uscata in 300 ml apa calduta, amestecati putin si o lasati in jur de 15 minute.
  2. Amestecati intr-un vas incapator  faina, taratele, sarea si drojdia diluata in apa anterior. Incepeti sa framantati timp de cateva minute. Mai puteti adauga dupa caz, apa sau faina, astfel incat sa obtineti o coca nelipicioasa, moale dar bine inchegata.
  3. Coca o puneti intr-un alt vas curat, o acoperiti si o lasati la cald timp de 45 de minute.
  4. Dupa trecerea timpului, scoateti coca din vas, o treceti prin cimbru, chimen, seminte de in rasnite sau alte ierburi aromate preferate.
  5. O portionati in bucatele si intindeti coca in forma de grisine mai groase. Le asezati in tava, pe o hartie de copt si o introduceti in cuptorul preincalzit, la temperatura maxima pana se rumenesc.
  6. Cand sunt gata, le scoateti din tava fierbinte, le stropiti cu putina apa rece, dupa care le inveliti intr-un prosop de bucatarie, pentru a fi mai fragede.
Trimite prietenilorShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneTweet about this on Twitter
Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :)

Article banner new

Print Friendly




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Current ye@r *