Ghimbirul si mierea sunt doua produse naturale recunoscute ca aducand o multime de beneficii sanatatii organismului. Iar cand sunt combinate, cele 2 dau nastere unui remediu naturist aromat ce ajuta in tratarea si preventia unui numar ridicat de afectiuni, in special datorita mierii care potenteaza actiunea benefica a ghimbirului. Gingerata, pe care Florentina Moraru a preparat-o si a carei reteta ne-o impartaseste cu drag, este de fapt o limonada revigoranta, aromata si usor picanta. Aceasta este perfecta pentru a fi consumata atat vara cu putina gheata, cat si iarna (mai ales daca vreti sa scapati de o raceala, ghimbirul avand puternice proprietati antivirale, antiinflamatorii si fiind bogat in antioxidanti care intaresc sistemul imunitar). De asemenea, gingerata este potrivita inclusiv dupa mesele copioase pentru ca ajuta digestia, crescand motilitatea intestinala si activitatea glandelor salivare si inlatura balonarea.
Gingerata Florentină
Ingrediente:
- 1 l apa
- 1 lamaie (decojita si fara samburi)
- o bucata radacina ghimbir 4-5 cm
- 2 linguri miere (sau dupa gust)
- rozmarin/busuioc/menta/salvie proaspete (optional)
Mod de preparare:
- Toate ingredientele se introduc in blender si se proceseaza la viteza maxima.
- Se strecoara cu ajutorul unei pungi speciale de strecurat sau unui tifon.
- Se adauga optional rozmarin/busuioc/menta/salvie proaspete si se serveste.
Pofta de o viata sanatoasa!! 🙂