Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Ghimbirul – beneficii pentru organism

Print Friendly, PDF & Email




One thought on “Ghimbirul – beneficii pentru organism

  1. Bianca

    Rizomul de ghimbir are o formă neregulată, contorsionată, noduroasă, este lung de 5-6 cm. Ghimbirul e deosebit de apreciat în bucătăriile orientale. Rizomul de ghimbir, nu se consumă crud, se curăță de coajă, se taie în felii care se gătesc ca garnitură la carne sau sosuri, în salate, etc.Ghimbirul se consumă și pisat sau mărunțit, apare ca o pulbere, care se aseamănă cu piperului alb. Deși are un gust nuanțat ghimbirul, există numeroase modalități de a introduce ghimbirul în alimentația noastră. Rizomul de ghimbir este greu de consumat in stare crudă, de aceea, pentru a ne putea bucura de calitățile terapeutice și nu numai, trebuie sa apelam la infuzia de ghimbir, sau sub forma de condiment, în mâncăruri, sucuri sau prăjituri. O cană de ceai de ghimbir pe zi contribuie la diminuarea stresului, la combaterea problemelor respiratorii, are efect antiinflamator și întărește imunitatea organismului.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *