Ce poate fi mai delicios si mai racoritor pe aceasta vreme torida decat o supa raw de legume? Iar daca o asezonam cu busuioc si fructul vedeta al verii, pepenele rosu, am obtinut combinatia perfecta. Sper sa o savurati cu placere!!
Gazpacho raw de legume cu pepene rosu
Ingrediente: (4 portii)
- 11 rosii decojite (se dau prin razatoare)
- 4 castraveti mici si decojiti
- 1 ceasca frunze de busuioc proaspat
- 1 ardei iute
- 1-2 catei de usturoi (in functie de cum preferati aroma)
- 1 ceapa mica
- 2 linguri balsamic
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare de mare
- piper negru macinat (dupa gust)
- pepene rosu bine copt, rece si taiat cubulete
Mod de preparare:
- Introduceti ingredientele in blender, cu exceptia pepenelui.
- Procesati pana cand obtineti o textura cremoasa.
- Mai adaugati sare/piper dupa gust si lasati la frigider cateva ore sa se raceasca bine.
- Seviti cu busuioc proaspat si cubulete de pepene rosu.
Pofta de o viata sanatoasa!!
Sursa reteta si fotografie: G0lubka