Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

Experimentul unei familii: Un an fără zahăr

Experimentul unei familii un an fără zahăr

După o vastă cercetare asupra efectelor pe care le au alimentele cu zahăr adăugat asupra sănătății, Eve Schaub a hotărât să încerce un experiment. Împreună cu soțul și cele două fete, Greta și Ilsa, au hotărât să petreacă un an fără să mănânce zahăr. Abținerea de la zahăr a însemnat și abținerea de la alți îndulcitori, precum miere, fructoză, îndulcitori artificiali, sirop de arțar, stevie și alte variante dulci. Deodată, toate indicațiile de pe alimente erau citite și analizate. Pasta de tomate avea zahăr în ea, maioneza la fel și chiar și mezelurile. Pentru că este aproape imposibil să găsești în supermarket produse fără niciun fel de îndulcitori, au început să pregătească mâncarea acasă. Și pentru că eforturile extreme nu sunt sănătoase, o dată pe lună toată familia savura un desert dulce, la alegere. Într-un interviu pentru Huffington Post, Eve a povestit care au fost cele mai grele provocări. „Prima zi a fost cea mai grea, deși nici după aceea nu a fost niciodată ușor. Dacă fata cea mică, de 6 ani, era mai flexibilă și înțelegătoare, cea mare, de 11 ani, actrița familiei, era de multe ori supărată pe mine. I-am sugerat să țină un jurnal în care să își treacă emoțiile. În final s-a îndrăgostit de proiect și simțea că o face specială." După ce a trecut așa anul 2011, Eve a scris o carte de inițiere pentru cei care vor să depună un astfel de efort. O mare problemă este însă când admite că după un an de abținere nu a slăbit, deși nimeni din familie nu pornise cu acest gând. În schimb s-au observat alte schimbări. „Ne simțeam mai sănătoși, ne îmbolnăveam mai rar și ne făceam bine mai repede. Copiii au lipsit mult mai puțin de la școală", spune Eve. De asemenea, au simțit cu toții o revoluție a gusturilor. Lucrurile care erau dulci au început să li se pară ciudate la gust, astfel că până la sfârșit păreau chiar dezgustătoare. Un desert dulce, mâncat în porții mari, acum părea foarte dulce, prea dulce, chiar dintr-o linguriță.  După ce anul s-a încheiat și toate regulile au fost abolite nu a fost ușor găsirea unui drum. Nu mai era cale de revenit la obiceiurile dinainte de experiment, dar nici nu se vedeau capabili să ducă o viață atât de strictă. În final, familia Schaub și-a găsit echilibrul undeva la mijloc. „Am trecut de la o persoană care iubea o bucată decadentă de tort la cineva care ar prefera mai mult să mănânce puțin şerbet de fructe. Acum când ne alegem un desert este mic și special", mai spune Eve. Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! :) Sursa articol: semneletimpului.ro

Ads Article

Experimentul unei familii un an fără zahăr

După o vastă cercetare asupra efectelor pe care le au alimentele cu zahăr adăugat asupra sănătății, Eve Schaub a hotărât să încerce un experiment. Împreună cu soțul și cele două fete, Greta și Ilsa, au hotărât să petreacă un an fără să mănânce zahăr.

Abținerea de la zahăr a însemnat și abținerea de la alți îndulcitori, precum miere, fructoză, îndulcitori artificiali, sirop de arțar, stevie și alte variante dulci. Deodată, toate indicațiile de pe alimente erau citite și analizate. Pasta de tomate avea zahăr în ea, maioneza la fel și chiar și mezelurile. Pentru că este aproape imposibil să găsești în supermarket produse fără niciun fel de îndulcitori, au început să pregătească mâncarea acasă. Și pentru că eforturile extreme nu sunt sănătoase, o dată pe lună toată familia savura un desert dulce, la alegere.

Într-un interviu pentru Huffington Post, Eve a povestit care au fost cele mai grele provocări. „Prima zi a fost cea mai grea, deși nici după aceea nu a fost niciodată ușor. Dacă fata cea mică, de 6 ani, era mai flexibilă și înțelegătoare, cea mare, de 11 ani, actrița familiei, era de multe ori supărată pe mine. I-am sugerat să țină un jurnal în care să își treacă emoțiile. În final s-a îndrăgostit de proiect și simțea că o face specială.”

După ce a trecut așa anul 2011, Eve a scris o carte de inițiere pentru cei care vor să depună un astfel de efort. O mare problemă este însă când admite că după un an de abținere nu a slăbit, deși nimeni din familie nu pornise cu acest gând. În schimb s-au observat alte schimbări. „Ne simțeam mai sănătoși, ne îmbolnăveam mai rar și ne făceam bine mai repede. Copiii au lipsit mult mai puțin de la școală”, spune Eve.

De asemenea, au simțit cu toții o revoluție a gusturilor. Lucrurile care erau dulci au început să li se pară ciudate la gust, astfel că până la sfârșit păreau chiar dezgustătoare. Un desert dulce, mâncat în porții mari, acum părea foarte dulce, prea dulce, chiar dintr-o linguriță. 

După ce anul s-a încheiat și toate regulile au fost abolite nu a fost ușor găsirea unui drum. Nu mai era cale de revenit la obiceiurile dinainte de experiment, dar nici nu se vedeau capabili să ducă o viață atât de strictă. În final, familia Schaub și-a găsit echilibrul undeva la mijloc. „Am trecut de la o persoană care iubea o bucată decadentă de tort la cineva care ar prefera mai mult să mănânce puțin şerbet de fructe. Acum când ne alegem un desert este mic și special”, mai spune Eve.

Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! 🙂

Sursa articol: semneletimpului.ro

Ads Article


Pofta de o viata frumoasa si sanatoasa!! 🙂

Article banner new

Print Friendly, PDF & Email
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.