Urmareste-ne pe Facebook si nu rata nicio stire sanatoasa!

“Cuscus” raw verde-viu cu spanac marinat

DSC_6650 DSC_6653

Aveti foarte putin timp la dispozitie pentru a pregati o masa sanatoasa? Nu stiti ce sa luati cu voi la birou? O solutie perfecta ar fi acest delicios cuscus alaturi de spanac marinat.

Va ia doar 20 minute pentru a avea o masa sanatoasa si usoara ;)

Pentru o portie spanac marinat am folosit urmatoarele ingrediente:

  • 2-3 maini bune de spanac, curatat, spalat si tocat grosier
  • 2 fire de usturoi verde, tocat
  • sare neiodata dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita drojdie inactiva
  • 3 lingurite seminte floarea-soarelui
  • zeama de la 1/2 lamaie (sau dupa gust)

Pentru o portie de cuscus raw am folosit:

  • 130 gr conopida, curatata, spalata (cantitate neta – fara cotor)
  • 130 gr broccoli, curatat, spalat (cantitate neta – fara cotor)
  • 1 fir maricel de ceapa verde
  • 1 legatura marar 
  • sare neiodata dupa gust
  • piper negru proaspat macinat gupa gust
  • 2-3 linguri ulei masline extra virgin
  • 1 lingurita drojdie inactiva

Cum am procedat? Foarte simplu.

Pentru a obtine spanacul marinat, l-am taiat grosier, la aproximatix 2 cm. Am adaugat usturoiul tocat si am asezonat cu sare neiodata, ulei masline, drojdie inactiva, seminte floarea-soarelui si zeama de lamaie. Am amestecat si am lasat sa stea cateva minute pana cand am terminat cuscusul. In acest timp, spanacul se va imbiba cu celelalte arome.

Pentru a obtine cuscusul, am pus in robotul cu lama in S, buchetele mici de broccoli si conopida, ceapa verde, marar, sare si piper. Am procesat totul; se va obtine o compozitie marunta, de marimea cuscusului din grau; cam cat o jumatate de bob de orez.

Aceasta compozitie am asezat-o intr-un castron si am pus ulei de masline si drojdie inactiva.

Aromele si culorile de verde viu din farfurie, cu siguranta va vor incanta!

Pe curand!

Reteta impartasita cu dragoste de Alina Stan si http://aromedepoveste.wordpress.com/

Print Friendly, PDF & Email




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.